gyász

2019.07.26. 20:09

Elhunyt Lakatos András egykori ökölvívó

Bíróként, edzőként és sportvezetőként is tevékenykedett. Hetvenkét éves volt.

Fotó: Koppányi Szabolcs

Lakatos András 1947. szeptember 28-án született, és mintegy fél évszázadot töltött a ring világában, ahol összességében ezer felett volt tanítványai száma, s tízezernél is több meccsen dolgozott valamilyen szerepkörben, olvasható a DVSC bokszklub közleményében. Mint fogalmaznak: részévé vált a Szabó Sándor által a '90-es években talpra állított DVSC-nek, a hazai versenyek állandó figurája volt. Nemrég még fiatal bunyósok vizsgáztatásában segédkezett Debrecenben, illetve a DVSC pofonpartijain tevékenykedett a zsűriasztalnál.

Lakatos a DVSC színeiben is szerepelt ökölvívóként, megyei és területi bajnokságokon, sőt a Bocskai-emlékversenyen is 51 és 54 kilogrammos súlycsoportban. Később a Debreceni TE vezetőedzője lett, illetve a megyei ökölvívó-szövetséget is vezette egy ideig. Örökös nemzeti ökölvívó bíró titulussal is büszkélkedhetett, de a Veterán Box Club oszlopos tagjaként is sokan ismerték – áll a DVSC ökölvívó szakosztályának honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában