atlétika

2019.07.11. 18:29

Belátható távolságban az olimpiai szintidő

Kozák Luca a hatodik, míg Kerekes Gréta a hetedik lett, Koroknai Tibor az ötödik helyen zárt.

Ismét sok világsztár indult Székesfehérváron, a 9. Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyet kedden rendeztek meg. A verseny legnagyobb nevei egytől egyig fantasztikus teljesítménnyel rukkoltak elő, azonban a magyaroknak sem kellett szégyenkezniük.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzői közül három sportoló indult a megmérettetésen: női 100 gáton Kozák Luca és Kerekes Gréta is 13 másodperc alá került. Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon 60 gáton egyaránt döntős Kozák és Kerekes – akik közül előbbi sérülés miatt nem futhatott az Eb-fináléban – a dobogós helyek sorsába nem szólhatott bele, ám mindketten felvették az amerikai vágtázók ritmusát: előbbi 12.90 másodperccel megközelítette, utóbbi pedig 12.93-mal megjavította egyéni csúcsát, ráadásul mindketten közel kerültek a 12.84-es olimpiai kvalifikációs szinthez.

„Nagyon jó volt, hogy mindketten rajthoz állhattunk a versenyen, mert itt is húztuk, motiváltuk egymást” – mondta a verseny után Kerekes, aki szemmel láthatóan nagyon boldog volt az elért eredményével.

„Jó mezőnyben könnyebb jó eredményt futni, mint rosszban, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mindketten így zártunk” – tette hozzá Kozák.

A DSC-SI-t és hazánkat a férfiaknál Koroknai Tibor képviselte 400 gáton, aki remek futással, 50.61-es idei legjobbjával az 5. lett.

HBN, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában