Fitnesz

2019.05.22. 15:20

Megvan a profi kártya!

Az országban a debreceni testépítőn kívül csak ketten vannak ebben a kategóriában, akik professzionálisak.

Fotó: Molnár Péter

Nagy sikert ért el az elmúlt hétvégén a Chili Fitness versenyzője, Nagyné Rázsó Magdolna, aki a koppenhágai IFFBB Pro Nordic viadalon megnyerte a 40+ és az nyílt kategóriát is Women 's Physique-ben. Jenei István tanítványa ezzel megszerezte a profi kártyát, vagyis a jövőben indulhat professzionális megmérettetéseken is. Ebben a műfajban mindössze három profi van Magyarországon.

Várták tőle a sikert

– Openben is és 40+-ban is nyernie kellett, hogy profivá váljon – világosított fel bennünket Jenei, aki az elképesztő mentális erejét emelte ki elsőként a tanítványának. – Mostantól indulhat profi versenyeken, amelyeken ha jó helyezés ér el, kvalifikálhatja magát a Ms. Olympiára. A Nordic Pro-n való indulás ötlete három héttel a verseny előtt ugrott be, mert mindenki azt mondta, annyira jól sikerült a formája a tavaszi viadalokra, hogy azt is meg kell próbálnia. Gondoltuk, végül is, miért ne? A szakma visszajelzései alapján várható volt, hogy hol fog végezni nagyjából Dániában. Számomra is hatalmas szakmai siker ez, mert ő az első versenyzőm, aki profi kártyáig jutott – magyarázta a tréner.

Magdi elmondása szerint számára semmiben nem különbözött a koppenhágai felkészülés a többitől. – Ugyanolyan keményen dolgoztunk, mint korábban bármikor, maximum az utolsó napokat jobban „meghúztuk”. Mivel nagy volt a tét, ezért a versenyen erősebb drukk volt bennem, a környezetemben is mindenki azt várta, hogy megszerezzem a kártyát. Fantasztikus érzés volt nyerni, de egyébként nem vagyok az a típus, aki mindenáron hajszolja a győzelmet. Minden bajnokságra úgy megyek el, hogy felkészültem, és a lehető legjobbat akarom kihozni magamból. Viszont a hatéves pályafutásom alatt ez a verseny volt az, amelynek megnyerése szíven ütött, hiszen mégis csak profivá váltam – Nagyné Rázsó Magdolna, aki a férjének nagyon sokat köszönhet.

Fotó: Molnár Péter

– Ő nagyon boldog volt, és végig támogatott mindenben. Nem volt könnyű regisztrálni és megszervezni mindent a versennyel kapcsolatban. Már csütörtökön el kellett repülnünk a vasárnapi viadalra, s itthonról kellett előre intézni mindent az úttal kapcsolatban. Egy budapesti barátnőm, és a férjem segítsége nélkül ez nem sikerülhetett volna, mert én már nagyon belefáradtam akkorra mindenbe. De ők annyira toltak maguk előtt engem, hogy nem volt mese, csinálni kellett – mondta a sportoló, akinek még lesz egy világbajnoki fellépése három hét múlva, amelyet szintén szeretne megnyerni, majd az őszi szezont kihagyja versenyzés szempontjából. Tavasszal pedig jöhetnek a profi megmérettetések, amelyeken szeretne kijutni Las Vegasba a Ms. Olympiára.

TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában