Helyszíni beszámoló

2024.05.24. 15:14

Cannes-ból jelentjük: Szerelem és tomboló erőszak

Egymást váltják a hírességek a káprázatos és nem egyszer merész ruhakölteményekben a vörös szőnyegen. De a cannes-i vetítőtermekben hasonlóan izgalmas és változatos filmkínálat pereg.

Haon.hu

A vetítés utáni tapsból ítélve elnyerte a cannes-i közönség tetszését a brazil Karim Aïnouz Motel Destino című versenyfilmje.

Jelenet a Cannes-ban is bemutatott Motel Destino című filmből
Jelenet a Cannes-ban is bemutatott Motel Destino című filmből
Forrás: YouTube

A testvére életét követelő balul sikerült emberrablás után Heraldo (Iago Xavier) egy olcsó, alkalmi találkahelyként szolgáló motelbe menekül. Innentől kezdve a történet egyre inkább A postás mindig kétszer csenget történetére kezd hasonlítani, Heraldo ugyanis szenvedélyes viszonyt kezd a motel tulajdonosának (Fábio Assunção) feleségével (Nataly Rocha).

Beating Hearts: szerelem és erőszak a cannes-i vásznon

Még erősebb versenyzőnek bizonyult Gilles Lellouche L’amour ouf (Beating Hearts) rengeteg erőszakkal vegyített, több mint egy évtizedet felölelő szerelmi története. Először gyerekként, majd kamaszként láthatjuk a két szerelemest, megismerve gyerekkorukat és családi hátterüket. Jackie és Clotaire szerelmére már az első pillanattól rányomja bélyegét a fiú erőszakos természete, aki egészen kiskorától egyik verekedésből és utcai balhéból a másikba keveredik. Clotaire útja egyenes út a környék alvilágába majd a börtönbe. A kérdés, hogy kibírja-e a két fiatal szerelme mindezt, létezik-e megváltás Clotaire számára és élhetnek-e boldogan mindezek után. A színészből rendezővé avanzsált Gilles Lellouche egyszerre megható és kegyetlen filmje csak úgy bővelkedik a remek színészi alakításokban, szívmelengető pillanatokban és izgalmas formai megoldásokban. A főbb szerepekben Adèle Exarchopoulos és François Civil láthatók, de legalább ennyire emlékezetes a kamasz Cloaire-t alakító Malik Frikah és a tizenéves Jackie szerepében látható Mallory Wanecque karakterformálása is.

Váró Kata Anna
Cannes, 2024. május 24.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában