Itt vannak a részletek!

2024.03.28. 16:56

Debreceni zenészek, ezek a pályázatok várnak most titeket!

A megszokottak mellett idén új kiírásra is jelentkezhetnek a fiatalok.

Haon.hu

Idén sem engedik el a fiatal zenészek kezét

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A Zenei Támogatási Program és a Zenedoboz mellett idén a DEAL (Debrecen Art Lab) pályázatra is jelentkezhetnek a fiatal, debreceni könnyűzenei életben tevékenykedők. A pályázatok részleteit Puskás István alpolgármester ismertette a VOKE Vasutas Művelődési Központban csütörtökön, számolt be közleményben a polgármesteri hivatal.

Zenei Támogatási Program

A debreceni önkormányzat által meghirdetett Zenei Támogatási Program nevű pályázat célja, hogy a meglévő országos támogatási rendszereket kiegészítve, azok hiányterületeit figyelembe véve anyagi segítséget nyújtson az amatőr, tehetséges zenészeknek Debrecenben.

2023-ban, az akkor meghirdetett két kategóriában összesen 42 pályázatot nyújtottak be, amelyből 10 pályázat megvalósítása kapott támogatást.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

1. Könnyűzenei hangfelvételek készítésének és megjelentetésének támogatása

2. Könnyűzenei videoklipek készítésének és megjelentetésének támogatása

3. Tehetséges fiatal zenészek hangszervásárlásának támogatása

A pályázók körének pontos meghatározását a pályázati felhívás tartalmazza, a beadási határidő április 30. A pályázati felhívás letölthető innen. Pályázni kizárólag ezen az adatlapon lehet.

debrecen zene pályázat
A lehetőségekről csütörtökön számoltak be részletesen
Forrás: polgármesteri hivatal

Zenedoboz

Az idei évben ismét meghirdetik a debreceni középiskolásoknak szóló Zenedoboz pályázatot. A Zenedoboz alapja, hogy a Debrecen Turisztikai Ügynökség a konténerét csak turistaszezonban tudja kihasználni, így októbertől áprilisig más típusú funkciókra kínálta fel azt a kulturális intézmények számára. Ennek eredményeképpen született meg a debreceni középiskolásoknak szóló pályázat ötlete, melynek célja, hogy évente más-más debreceni középiskolában zenei tehetséggondozó pont működjön. A diákközösségeknek, csapatoknak egész tanéves projekttervet kell készíteniük (zenei képzés, próbahely kialakítása stb.) a pályázat keretében.

Elsőként a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, második évben a Tóth Árpád Gimnázium ötletgazdag pályázata nyert, a 2023/2024-es tanévben pedig a fennállásának 150. évét ünneplő Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumhoz került a Zenedoboz, ami lehetőséget biztosított új tehetségek felfedezésére és a zenélni szerető diákok megmutatkozására. A diákok örömmel használták a Zenedobozt, amelyet a Rocksuli rendezett be hangszerekkel, hangtechnikai felszerelésekkel.

Az önkormányzat szeretné, ha ez a következő tanévben folytatódna és újabb debreceni középiskolában kovácsolná össze a zeneszerető diákokat a kezdeményezés.

DEAL (Debrecen Art Lab)

Az önkormányzat kezdeményezésére és megbízásából a VOKE Vasutas Művelődési Központ 25 év alatti kreatív fiatalok támogatása céljából nyílt pályázati programot hirdet a DEAL (Debrecen Art Lab) program keretében az alábbi három kategóriában.

1. Project Space

A DEAL Project Space alprogramjában a VOKE Egyetértés Művelődési Központ két, kizárólag erre a célra dedikált helyiségének használatára lehet pályázni kreatív, egyéni és/vagy csoportos tevékenység céljából tematikus megkötés nélkül. A nyertes pályázó minimum egy, maximum hat hónapra térítésmentesen veheti igénybe a műhelyként, alkotótérként használható helyiséget.

2. Event Space

Az Event Space alprogramban a VOKE Vasutas Művelődési Központ báltermének térítésmentes használatára lehet pályázni, programok megvalósítása céljából.

A két kategória (Project Space, Event Space) nyertesei számára a VOKE Egyetértés Művelődési Központ mentorprogramot biztosít: havi rendszerességgel szervez fejlesztő foglalkozásokat (képzés, workshop, tanulmányút, projektspecifikus konzultáció). A projekt megvalósítási ideje a szerződés megkötésével indul.

Az érdeklődők számára a VOKE a terek és a pályázat megvalósításának pontos körülményeinek jobb megismerése céljából konzultációs napot tart április 5-én 14.00-tól 17.00-ig.

A jelentkezés folyamatos, pályázni a [email protected] címen lehet. Eredményhirdetés május 3-án lesz.

3. Techno Lab

A DEAL Techno Lab alprogramja 25 év alatti debreceni vagy a városban tanuló elektronikus zenei (techno) producerek, a műfaj iránt érdeklődő, abba aktívan bekapcsolódó vagy bekapcsolódni vágyó fiatalok számára biztosít tapasztaltszerzési, képzési programot. A program együttműködő partnerei a Német Kulturális Fórum – Goethe Intézet, a debreceni Magenta Kraft, a debreceni Unexpected Frequencies és a budapesti Technokunst.

A pontos programot a nyár folyamán hirdetik meg.

A pályázati felhívás letölthető innen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában