A magyar kultúra napja

2024.01.22. 15:10

Helyi művészek adtak műsort Hajdúsámsonban

„Hajdúsámson 20 éve város” programsorozat első rendezvénye A magyar kultúra napjának megemlékezése volt.

Dandé Melinda

Antal Szabolcs polgármester és Tarné Hajdu Judit kulturális igazgató az előadókkal

Forrás: Dandé Melinda

Hajdúsámson elmondhatja magáról, hogy gazdag helyi előadókban, alkotókban, ugyanis a magyar kultúra napjáról művészeti gálaműsorral emlékeztek meg, melyen számos helybéli tehetség mutatkozott be művészi oldaláról.  A vers-novella írók, versmondók, zenészek, énekesek előadásait a múzeum termében január 21-én hallgathatták meg a kultúra iránt érdeklődők, mely rendezvény egyben a „Hajdúsámson 20 éve város” programsorozat első állomása is volt.

A magyar kultúra napja az a nap, amikor megemlékezünk arról, hogy amit a magyar kultúráért teszünk, szívből cselekedjük, hiszen felelősséggel tartozunk megmaradásáért, létéért – fogalmazott köszöntőjében Antal Szabolcs polgármester.

A település az elmúlt években számtalan rendezvénnyel mutatta meg magát ország-világnak, ezzel is bizonyítva, hogy értékteremtő munka folyik a városban. Közművelődési alkalmazottak, helyi civil szervezetek, pedagógusok, számos lakos a kultúra őreiként tevékenykednek, akik mind-mind azért dolgoznak, hogy önzetlenül, gazdagon és bárkinek adjanak egy-egy szeletet a magyar kultúrából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában