Portré

2023.11.23. 13:43

Szoboszlai Dominik a debreceni festőművészt is megihlette

Masits István a Montenegró elleni meccs végére időzítette portréjának utolsó ecsetvonásait.

Szakál Adrienn

Masits Istvánt Szoboszlai Dominik tehetsége és szorgalma ihlette meg

Forrás: Masits István-archív

Úgy tűnik, nemcsak új példakép, hanem múzsa is született a magyar válogatott csapatkapitánya és az angol élvonalbeli Liverpool meghatározó játékosa, Szoboszlai Dominik személyében. A 22 éves klasszis eddigi pályaíve többek között Masits István festőművészt is megihlette, aki csaknem négy évtizede készítette el első portréját a debreceni Medgyessy-kör tagjaként. A Haon a debreceni alkotót kérdezte a nem mindennapi műalkotásról, melyet egyelőre műterme őriz.

Masits István portréival számos cívisvárosi helyszínen találkozhattunk eddig, ahogy ő is folyamatosan pásztázza környezetét, mert azt vallja: ahány arc, annyi élettörténet. – Portrét készíteni nehéz, de hálás feladat – vallja a képzőművész, aki nem focirajongó ugyan, de Szoboszlai Dominik tehetsége és teljesítménye arra késztette, hogy ecsetet ragadjon. 

debrecen, Szoboszlai Dominik, masits istván, portré
Szoboszlai Dominik a debreceni festőművészt is megihlette
Forrás: Masits István-archív

Megfogott, hogy az „átlagból” hogyan lesz kiemelkedő életpálya, hogy miként forr össze a páratlan tehetség és a rengeteg munka, ráadásul úgy, hogy akit ünnepelhetünk, magyar – fogalmazott.

Masits István egy fotó alapján készítette el több menetben a 40x40 centiméteres festményt, befejezését pedig – nem véletlenül – a napokban hangosan üdvözölt Montenegró elleni meccs idejére időzítette.

debrecen, Szoboszlai Dominik, masits istván, portré
Szoboszlai Dominik portréja a napokban készült el
Forrás: Masits István-archív

Tudomása szerint Szoboszlai még nem látta a róla készült portrét, az alkotó viszont szívesen találkozna az ifjú példaképpel és adná át neki személyesen a festményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában