Emléknap

2023.09.25. 07:35

Bojtor Imre népdalénekesre emlékezett a hétvégén Sáp

Haon.hu

A település a Bocskai-szablyát is megkapta

Forrás: hbmo.hu

Bojtor Imre-emléknapot tartott Sáp szeptember 23-án, a rendezvényen a száz éve a településen született magyarnóta-énekest méltatták, közölte a hbmo.hu.

Az ünnepség istentisztelettel vette kezdetét a helyi református templomban, ahol az igehirdetés után Karacs Imre polgármester köszöntötte a megjelenteket. Ezután Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet, melynek keretében átadta a településnek a szervezet által készíttetett, a hajdú-bihariak összetartozását szimbolizáló Bocskai-szablyát, valamint a vármegyei egységet jelképező Hajdú-Bihar vármegye puzzle-t. Mindemellett Karacs Imre számára átnyújtotta Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának Emlékérmét, a helyi önkormányzat területén végzett szakmai tevékenysége elismeréseként.

Koszorúzás is volt a nap során; a Bojtor Imre Művelődési Házban, a nótaénekes domborművénél helyezték el a megemlékezés virágait.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata mindezen túl az emléknapot ingyenes családi délutánnal támogatta, melynek keretében számos színes program várta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Mások mellett Tordai Zoltán és zenekara is fellépett, Bojtor Imre egyedülálló életműve előtt tisztelegve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában