Programajánló

2023.03.14. 14:34

Mondunk öt jó okot, miért érdemes a Nagytemplomba menni március 15-én!

Lepillanthatunk a magasból

Forrás: Napló-Archív

Nemzeti ünnepünk előtt nem sokkal a Visit Debrecen Facebook-oldala közzétett öt jó okot, amiért március 15-én érdemes a Debreceni Református Nagytemplomba látogatni.
Eszerint a Debrecenben kormányzóvá választott Kossuth Lajos 1849. április 14-én itt, a Református Nagytemplom falai között mondta ki a Habsburg-ház trónfosztását. A történelmi események emlékét a számos személyes relikviát őrző Kossuth-emlékkiállítás őrzi. Továbbá, a március 15-i ünnepi héten hosszabbított nyitvatartással, ingyenes tárlatvezetésekkel és interaktív programokkal várják a látogatókat. A nemzeti ünnepnapon az első ötven látogatót ajándék Kossuth kiflivel ajándékozzák meg. A forradalmi emlékek mellett egy eredeti Vizsolyi Biblia, egy kétszáz éves orgona, és az ország egyik legnagyobb harangja is látható a templomban. Valamint, a templomlátogatás végén a két torony közti panorámajárdáról meg lehet csodálni a Kossuthról elnevezett főteret és a teljes történelmi belvárost 40 méter magasból.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában