Programajánló

2023.03.21. 08:39

A virágokkal együtt nyílik a Természettár exkluzív tárlata

Elsőként mutatják be az országban a Virágnyelven című kiállítást a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Központi Könyvtárában március 23-án, csütörtökön. A Természettár exkluzív tárlata a Gombák földjén kiállításhoz hasonlóan látványosnak és grandiózusnak ígérkezik.

Miért nyílnak a virágok? Hogyan lehetnek ennyire sokfélék? Milyen módon történik a beporzás? Mi a vacok és hol termelődik a pollen? Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ a tárlat.

Egyszerű barkák és összetett virágzatok titkait mutatják meg mindenkinek. Bebizonyítják, hogy van rózsa tövis nélkül, és, hogy minden virág csodaszép. A látogatók felfedezhetjük Flóra birodalmát is. A Természettár új kiállításában most a virág körül forog a világ.

A Virágnyelven csütörtökön 17 órától csodálható meg a könyvtár első emeleti kerengőjén. A megjelenteket dr. Kovács Béla Lóránt, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója köszönti. A kiállítást dr. Veres Szilvia, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar tudományos dékánhelyettese nyitja meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában