Kultúrtipp

2022.08.25. 10:20

Meghosszabbították a MODEM kiállítását

Lakner László retrospektív tárlata szeptember 25-ig látogatható.

Forrás: Napló-archív

Két héttel meghosszabbították az Alter ego kiállítást a MODEM-ben – jelentette be örömmel a debreceni művészeti központ. Az érdeklődők szeptember 25-ig látogathatják Lakner László neoavantgárd remekműveit. A kiállításhoz kapcsolódva minden kedden 17 órától tárlatvezetéseket tartanak a MODEM csapatával. 

Lakner László a magyarországi neoavantgárd legfontosabb alkotói közé tartozik: művészetét tematikus és stiláris sokrétűség, folyamatos kísérletezés jellemzi. Életművén belül gyökeresen eltérő stílustendenciák férnek meg egymás mellett, amelyek azonban nem kizárják, hanem inkább kiegészítik egymást. Lakner bizonyos művei köthetők a szürnaturalizmushoz, a pop arthoz, a fotórealizmushoz, a konceptualizmushoz, a szkripturális karakterű informel festészethez, majd egyre hangsúlyosabbá válik az életműben egy posztkonceptuális szemléletű – oldottan geometrikus, gyakran betű- és szövegalapú – festőiség.

Lakner László Alter ego című retrospektív kiállítása az életműről széleskörű áttekintést nyújt az 1950-es évek végének és az 1960-as évek elejének korai, szürnaturalista periódusától a pop arttal, majd a fotórealizmussal rokonítható új figuratív alkotásokon és az 1970-es években alkotott konceptuális fotóműveken, könyvobjekteken keresztül az 1980-as évek során egyre expresszívebb karakterű írásalapú, festményekig, illetve az 1990-es évektől napjainkig alkotott posztkonceptuális és szkripturális festményekig – írja ajánlójában a MODEM.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában