Programajánló

2022.06.25. 10:01

Újra itt a Ligetalja Fesztivál

A sport és a kultúra lesz a főszerepben a hétvégén Nyíradonyban.

Íjászbemutató is várja majd az érdeklődőket

Forrás: Kiss Annamarie

Immár 28 éve annak, hogy megrendezték az első Ligetaljai Napokat Nyíradonyban. Az ideit június 24. és 26. között tartja meg a város. 

A háromnapos rendezvénysorozat pénteki napján a településről elszármazottakat látták vendégül a Gencsy-kúriában a szervezők, majd pedig a Dózsa György utcai közösségi házban folkéjt tartottak a Kisliget Néptáncegyüttes közreműködésével. Az este Tér-Zene koncerttel zárult. 

Szombaton már a sport kapja a főszerepet a programok sorában. Lesz kispályás labdarúgótorna, az érdeklődők kipróbálhatják magukat asztaliteniszben és sakkban is, valamint játékos családi sportvetélkedő, ügyességi versenyek és kézilabda-bajnokság is lesz majd a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban. Mindezek mellett a hétvégén ingyenes egészségügyi szűrés, játszóház és kézműves-foglalkozás gyerekeknek, valamint íjászbemutató szerepel a kínálatban. 

Vasárnap délelőtt Buday Péter séf zsűrizi a főzőverseny nevezőit, 11 órakor zenés utcai felvonulás veszi kezdetét. Egész napos színpadi programok, kirakodóvásár, utazó vidámpark várja a rendezvényre látogatókat. Lesz Tér-Zene koncert, és a helyi néptánccsoportok is színpadra lépnek. 

A fesztivál zárásaként, a délután folyamán fellép a 4 For Dance, valamint Pápai Joci. Este 18 órától az Apostol együttes nagykoncertje fogadja a kilátogatókat, majd Szikora Robi és az R-GO teremt jó hangulatot, végül pedig tűzijáték zárja az fesztivált. 

MCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában