Programajánló

2022.06.16. 14:16

Felpezsdül a Gambrinus köz, színes nyári esték következnek

A pezsgő Hal köz, a pörgős Kossuth tér és az élénk Piac utca mellett a Gambrinus köz is bekapcsolódik a nyáresti nyüzsgésbe, méghozzá úgy, hogy teret ad a város kreatív energiáinak.

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Egy úttörő debreceni kezdeményezés keretében a Gambrinus közben működő üzletek, szervezetek összefogtak a Cívis Ház Zrt.-vel, a DEMKI-vel és az önkormányzattal. Céljuk, hogy a belváros e karakteres, sokak által kedvelt, de az esti sétákból, a programkavalkádból eddig jórészt kimaradó szegletét minden második hétvégén pénteken és szombaton 16 és 22 óra között élettel, kreatív energiákkal töltsék meg.

A június 17-én startoló projektnek köszönhetően érkezik ide latin tánc, e-sportok, társasjátékok, utcazene, kiállítás, népművészet és kortárs dizájn – tájékoztatott a debreceni városháza. A projekt szlogenje: Teret nyitunk! A szervező közösség abban bízik, hogy a debreceniek újra felfedezik a Gambrinus közt, és megkedvelik majd a városba látogató turisták is. Olyannyira, hogy a nyár után is itt marad a nyüzsgés, ezért rengeteg ötlettel készülnek már most az őszre, de a téli hónapokra is.

Programok

06.17-18. Salsa/Koktélok hétvégéje
07.01-02. A magyar népművészet hétvégéje
07.15-16. E-sportok hétvégéje, Geek Day
07.29-30. Utcazenék hétvégéje
08.12-13. Könyvek hétvégéje
08.19-20. Virágkarnevál

Július 30-án és augusztus 19-20-án a korábbi években megismert Átjáró – népművészeti  és iparművészeti – vásár színesíti a programokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában