Retró

2022.05.01. 07:00

Így telt 1982-ben május 1.

A kétnapos majálison az Úttörőház és szovjet katonák zenekara is fellépett.

A május elsejei masírozások helyszíne Debrecenben hagyományosan a Vörös Hadsereg útja volt, ahol dísztribünt állítottak fel

Forrás: Napló-archív

Sokan várták a 40 évvel ezelőtti május elseje beköszöntét: az akkor még igazi szocialista ünnep elengedhetetlen része volt a látványos felvonulás a Vörös Hadsereg útján, majd pedig a kultúrműsorral és ingyenes vendéglátással színesített majális a Nagyerdő fái alatt. 

A Napló cikke anno beszámolt arról, hogy a 38. „szabad május elseje” Debrecenben 7 órakor, zenés ébresztővel kezdődött. A Jerikó utcai szolgáltató központnál a Magyar Néphadsereg helyőrségi zenekara, a Fényes udvarban az Ifjú Gárda zenekara, az újkerti lakótelepen az Úttörőház zenekara adott térzenét. A felvonulás és ebéd után a nagyerdei színpadon az Ifjú Gárda zenekar, majd a folklórdélután műsorát láthatták-hallhatták az érdeklődők. A művelődési központ parkolójában 11 órától sport- és ügyességi vetélkedőt rendeztek, a központ melletti parkban ugyanekkor az Úttörőház zenekara, Szabó Viola és Sziki Károly zenés műsora is szórakoztatta a közönséget. A nagyerdei utcaszínpadon zenebohóc-együttes, Dánielffy Zsolt és Kelemen Csaba zenés műsorral, majd a Blattner bábegyüttes, valamint a Petőfi-iskola és az Úttörőház néptánccsoportjai léptek fel. Utánuk diszkót is rendeztek. A Medgyessy sétányon aszfaltrajzverseny volt, az Ifjúsági parkban este diszkó és popkoncert, a csónakázónál pedig a MN debreceni helyőrségének zenekara és szovjet katonazenekar szórakoztatta az arra járókat. A programok május 2-án, vasárnap is folytatódtak. 

Vass Attila


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában