Könyv barátai hálózat alakult

2022.05.04. 15:25

Erdei pikniket is tartanak a debreceni könyvbarátok

Megalakult a Könyv barátai hálózat Debrecenben. Az új kezdeményezést Puskás István alpolgármester ismertette szerdán, a Piac utca egyik kávézójánál, amely csatlakozott a csoporthoz.

Forrás: Kiss Annamarie

Mint emlékeztetett, tavaly  Debrecen az UNESCO Kreatív Városai hálózat tagjai közé pályázott, s ennek is köszönhetően jött létre a megyeszékhelyen egy olyan alkotógárda, kreatív csapat (köztük civilek, kulturális és oktatási intézmények, vállalkozások és művészek), amelynek szellemi műhelye a hagyományok és a jelen alapján a könyv, a debreceni irodalom és az olvasás kultúrájának helyét, szerepét, valamint ennek jövőjét is igyekezett meghatározni a közös gondolkodásai révén.

Ez vezetett a Könyv barátai hálózat iránti igényhez és a szervezet megalakításához, s ez az új szervezet azokat a debreceni közösségeket fogja össze, amelyek bármilyen módon megjelenítik a Debrecen számára fontos értékeket, a könyvet, az irodalmat és az olvasását. A csoportnak tagja lehet bárki, aki értéknek tartja ezeket

– ismertette a városvezető.

Forrás: Kiss Annamarie

Puskás István tájékoztatott arról is, hogy a tagságot egy erre utaló, több nyelvű, sárga matricával jelölik a csatlakozott szervezetek kapuin, falain. Eddig hat tagja van a hálózatnak, mégpedig az Olvass többet határtalanul mozgalom, a Művésztér Egyesület, a Pagony Könyvesbolt, a Volt egyszer kávézó, valamint az Alföldi Nyomda és a Főnix Rendezvényszervező Nkft. is.

Forrás: Kiss Annamarie

Az alpolgármester jelezte továbbá: május 21-én a debreceni nagyerdei Békás-tó melletti Szabó Magda sétányon rendezik meg a Könyvbarátok első piknikjét. Ezen a hepeningen minden könyv- és olvasásbarát részt vehet, s például egy plédre fekve közösen hallgathatják és vitathatják meg az olvasással, könyvekkel kapcsolatos élményeiket.

VA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában