Színház

2022.04.29. 11:50

Igazi sikerdarabot mutatnak be Debrecenben, már nem kell rá túl sokat várni

Visszatér szülővárosába Szabó Máté rendező.

Pataki Ferenc színművész a darabban | Forrás: Orlai Produkció

A Csokonai Színház meghívására amerikai sikerdarabot hoz a Kölcsey Központba az Orlai Produkció május 7-én. Deborah Zoe Laufer Szemünk fénye című darabja Szabó Máté rendezésében, kiváló színészekkel, nem kevés humorral, de még több elgondolkodtató jelenettel mutatja be nekünk a Schwartz családot. 

A Schwartz testvérek édesapjuk halálának egyéves évfordulójára érkeznek a régi családi házba. Norma, a görcsösen hagyománytisztelő nővér, Herb, a legidősebb Schwartz fiú, egy pénzügyi zseni, Simon, az elvarázsolt asztronómus, aki fél lábbal a holdon jár és Gene, a legfiatalabb fiú, a felszínes tévéreklám-rendező, mindenki szeme fénye. Annyira különböznek, hogy talán ők maguk sem értik, hogy hogyan alkothatnak egy családot, a köztük feszülő konfliktusok megoldásában pedig az érzelmes feleség vallomásai és a butácska, ám jó időben, jó kérdéseket megfogalmazó barátnő felbukkanása sem segít – olvasható a Csokonai Színház ajánlójában. 

Az amerikai írónő darabját 2008-as ősbemutatója óta számos helyen láthatta a közönség: Los Angeles, Washington és Phoenix után Zöldi Gergely fordításában érkezett hazánkba. Az egyfelvonásos komédia főbb szerepeiben Péter Kata, László Lili, Szamosi Zsófia, Nagy Dániel Viktor, Dékány Barnabás és Pataki Ferenc áll színpadra.

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában