Kavalkád

2022.04.09. 10:29

Ez lesz az utóbbi 10 év legnagyobb debreceni vetélkedője

A cívisváros középiskolásai részére rendez 24 órás vetélkedőt április 22-én a DEMKI Debrecenben.

A Szupersztár Mazsorett és Táncegyüttes előadása | Forrás: Vass Attila

Ennek a nagyszabású eseménynek több mint 500 közvetlen résztvevője lesz, és az esemény közben a szünetekben helyi művészeti csoportok is lehetőséget kapnak. A vasutas művelődési házban szombaton ennek érdekében rendeztek meghívásos előválogatót.


A 24 órás vetélkedőről a válogató megnyitóján Halász D. János, a DEMKI ügyvezetője elmondta, hogy ez a seregszemle az utóbbi 10 év legnagyobb ilyen programja, hiszen 560 diák 40 tagú csoportjai vesznek részt benne, a helyszíne pedig egész Debrecen, mivel a cívisváros bármelyik pontján lehetnek végrehajtandó feladatok az április 22-i versenyen.

Halász D. János a válogató megnyitóján | Forrás: Vass Attila

A legjobb résztvevő elnyeri a Debrecen legtehetségesebb iskolája címet egy évre.

A Modern Tánc-Játék Stúdió előadása | Forrás: Vass Attila

Megtudtuk azt is, hogy a debreceni főtéren 9 órakor kezdődő nemes küzdelem nyertesei egyebek mellett erdélyi fellépési lehetőséggel, valamint éttermi és kulturális programokon való részvételi lehetőséggel gazdagodhatnak. Az április 22-i versenyen fellépő művészeti csoportok szombati előválogatójára 15 csoport jelentkezett, amelyek soraiban a legkisebbektől a nagyobbakig az ifjúság minden rétege kivette a részét a színvonalas produkcióikból.

A Kenguru Tánc-Sport Egyesület előadása | Forrás: Vass Attila


VA

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában