Színház

2022.04.04. 17:23

Először lép közösen színpadra Tenki Réka és Csányi Sándor

A debreceni születésű színésznőt ezúttal egy adaptációban láthatja a közönség.

Forrás: Facebook / Tenki Réka

Április 29-én debütál a MOM Kulturális Központban Csányi Sándor és párja, Tenki Réka első közös színházi előadása, A döntés. A világhírű Dr. Edith Eva Eger hazánkban is nagy sikert aratott művét Székely Csaba adaptálta színpadra, olvasható a Színház Online-on.

 

A portál cikke rámutat: a könyv önéletrajzi ihletésű mű, egy élettörténet elmesélése, ami az Auschwitzba deportálást követő borzalmakról, a túlélésről és megbocsátásról szól. Az írónő azt üzeni az olvasónak, hogy a múlttal való szembenézés út a gyógyulás és újrakezdés felé. Dr. Edit Eva Eger a mai napig praktizáló klinikai pszichológus, a Kaliforniai Egyetem oktatója,  szakterülete a poszttraumás stressz kezelése.

 

A darabbal kapcsolatban Csányi Sándor elmondta, jelenleg ez a legfontosabb történet az életében. – Nemcsak azért fontos, mert Rékával ez az első közös színházi munkánk, hanem azért is, mert azt érzem, 47 éve arra várok, hogy elmesélhessem – indokolta állítását a népszerű színész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában