Új előadások

2022.03.31. 14:24

A sikeres életről és a családról mesélnek a Vojtinában

Két új előadással és egy friss kiállítással kecsegteti közönségét a bábosház.

HBN

A Vojtina Bábszínház két bemutatóra is készül áprilisban: a Tengerlépő cipőket a Színházteremben láthatják a hat év feletti gyerekek április 10-től, míg a Kiserdő című részvételi színházi előadást a Játszószínházban április 25-től a 17. életévüket betöltők. 

 

Előbbit Zalka Csenge Virág meseváltozata alapján Gábor Sára írta. A főszereplő, Zsófi megelégeli, hogy népes családjával egy egészen aprócska lakásban zsúfolódnak össze, repülő cipőt húz és kalandos útra indul. Átruccan Kairóba, Kínába, Kukutyinba, az Üveghegyre kirándulni és az Óperenciás-tengerben fürdeni, Napban szárítkozni és a Holdon sütkérezni. Útja során megtapasztalhatja az önállóság és a szabadság mámorát és az izgalmak tetőfokán hova is vágyna inkább, mint pont oda, ahonnan elindult: a családhoz. 

 

A Róbert Júlia jegyezte Kiserdő közös gondolkodásra és alkotásra hívja a 17–18 éveseket. Egy erdei kunyhóban élő nő és egy szociális munkás történetén keresztül olyan kérdésekre kereshetik saját válaszaikat, hogy mi számít sikeres életnek és hogyan lehet jól segíteni? Az előadás az Utcáról Lakásba! Egyesület szakmai segítségével, Kovács Vera: Utak az erdőben című könyvének felhasználásával jött létre. 

 

A bábosházban április 4-én nyílik a Formaragozás című tárlat. A Határátlépések című kiállítássorozat május 2-ig látható, harmadik állomása, formabontó megoldásokkal, látványelemekkel várja a nézőket – olvasható az intézmény tájékoztatójában. A tárlat a játékosság határtalanságára, az átalakíthatóság szabadságára nyit teret, ahol geometriai, organikus, sík és plasztikus formák vetekednek a nekik szánt térben. 

 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában