Szlavisztika

2022.02.17. 16:39

Krími séta Debrecenből

Körbejárták Csehov házát a bölcsészek.

Forrás: Unideb.hu

A jaltai Csehov Múzeumban tehettek virtuális sétát a hallgatók és érdeklődők a Debreceni Egyetem Orosz Központjában a Bölcsészettudományi Kar Szlavisztikai Intézetének szervezésében – írja az Unideb.hu. Mint írják, a krími egyemeletes épület 1899 és 1904 között volt Anton Pavlovics Csehov író, drámaíró, orvos, a 19. századi orosz irodalom egyik legnagyobb alakjának otthona, itt született többek között a Három nővér és a Cseresznyéskert című művek. 1921 óta múzeumként korabeli berendezéssel, az író használati tárgyainak bemutatásával várja a látogatókat.

 

– Évekkel ezelőtt az orosz állam nagyon megbonyolította az oroszországi részképzésre történő jelentkezést, azóta szervezünk hallgatóink számára online találkozókat orosz kollégákkal és egyetemistákkal. Ezek az alkalmak remek lehetőséget teremtenek a nyelv gyakorlására, az orosz nyelvvel való élő, eleven kapcsolatokra, valamint az orosz kultúra jobb megismerésére – mondta az Unideb.hu-nak Molnár Angelika, a szlavisztikai intézetének egyetemi docense, a rendezvény szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában