Szemle

2022.02.05. 13:16

Ezekről olvashat az Alföld februári számában

Megjelent az Alföld irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat februári száma. A Debrecenben szerkesztett rangos periodika legújabb kiadását Nagy Károly Zsolt fotó-összeállítása illusztrálja, amelyet a bodrogkeresztúri zsidó temetőben készített, s amelyhez egy rövid kommentárt is írt Az Úr szőlőskertje címmel – olvasható a lapszám tartalmi ismertetőjében, az Alföld Online-on.

A februári szám borítója

Lanczkor Gábor legújabb, Sarjerdő című verseskönyvében van egy vers, amely a keresztúri temető egyik sírját idézi meg – Winkler Frida sírja látható az egyik fényképen, Lanczkortól regényrészlet olvasható a lapban, említett kötetéről pedig Meiszterics Adrienn írt kritikát. A szépirodalmi rovatban publikáló több másik szerző – Tóth Krisztina, Csabai László, Győri László – könyvét is recenzeálja Görföl Balázs, Pogrányi Péter és Bakonyi István, Korpa Tamás verseihez pedig Herczeg Ákos interjúja kapcsolódik a Kilátó rovatban; ugyanott Boros János Térey Jánosnak A Legkisebb Jégkorszak című művéről írt. Korpa költészete a Tanulmány rovatban is terítékre kerül: az ott szereplő írások rajta kívül Rilke, Gottfried Benn, Nemes Nagy Ágnes művészetét tárgyalják (Kulcsár Szabó Ernő, Mezei Gábor, Kolozsi Blanka). Az említetteken túl verseket közöl Kürti László, Izsó Zita, Sirokai Mátyás, Tábor Ádám, Didi Xénia, Pál Sándor Attila, prózát pedig Vörös István, Szeifert Natália és Beck Tamás – derül ki az ajánlóból.

 

HBN


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában