Kiállításmegnyitó

2022.01.17. 13:11

Utazások ég és föld között

Utazások ég és föld között címmel nyílik új tárlat csütörtökön 17 órakor a magyar kultúra napja alkalmából a Demki Újkerti Közösségi Házában.

A csíkszeredai származású, Debrecenben élő, Holló László-díjas képzőművész különböző technikákkal dolgozik, a ’80-as évek végétől vegyes technikában, illetve a kilencvenes évektől tűzzománcban fedezi fel saját hangját. Kedvelt kifejezési eszköze még az akvarell, amelyet pályája első szakaszában gyakorta művelt, s még ma is vissza-visszatér hozzá. Nem harsogó színek és magakellető formák, hanem éppen ellenkezőleg, visszafogottságuk, árnyalatgazdag, míves festői fogalmazásmódjuk, az anyagszerűség sajátos művészi megjelenítése révén. Művészi hitvallásából fakadóan Nuridsány Éva a színek és a formák sajátos kavalkádjából adódó elsődleges hatást, a pillanatnyi művészi élményt egy tovább tartó izgalmas szellemi kalanddal is megtoldja. 

 

Munkáiból mindenki elképzelésének és életérzésének megfelelő, de mindenképpen pozitív művészi üzenetet olvashat ki. Hiszen a művészi elvonatkoztatás és átlényegítés különböző lépcsőfokait felvillantó, hol lírai hangvételű, hol pedig drámaiságot sugalló, érzelmi felhangokkal dúsított munkák egyben a gondolkodó, a szellemi szférákban is járatos művésznek az emberiség sorskérdéseit, a mikro- és makrokozmosz, a lét és a nemlét, a születés és újjászületés, az alakulás és átalakulás problémáit feszegető festői megnyilvánulásai is – írja a művész honlapján Németh Júlia esztéta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában