Kultúrtipp

2021.12.28. 15:00

Ismét koncertfilm, újévi hangverseny gyanánt

Négy templomban csendülnek fel január 1-jén az ünnepi dallamok.

Újév napján ismét rendhagyó koncertfilmmel jelentkezik a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus – tette közzé nemrég honlapján a társulat. Mint írják, 2021-ben nagy sikerrel fogadta a közönség a Kodály Filharmónia hagyományos évköszöntő hangversenyének helyébe lépő újévi koncertfilmet, melyben Debrecen ikonikus helyszínein, felvételről csendültek fel a klasszikus zene kedvelt alkotásai a Kodály Kórus és Kodály Filharmonikusok művészeinek tolmácsolásában. Jövőre, 2022. január 1-jén 16 órától – még mindig a biztonságot előtérbe helyezve – újabb, egyórás koncertfilmmel jelentkeznek, ezúttal a Református Nagytemplom, a Szent Anna-székesegyház és a Pásti utcai zsinagóga mellett a Józsán nemrég felszentelt görögkatolikus fatemplom különleges atmoszférájával csatlakozik a felvételek helyszíneihez.

 

Új felfedezések lehetőségével 

 

Az elhangzó művek nem csupán a szórakoztató, lendületes évkezdet lehetőségét, de a tartalmas minőségi zenei élményt, sőt új felfedezések lehetőségét is magukban rejtik, melyben jól ismert orgona- és különleges kamaraművek hangzanak el, valamint a vokális darabok stiláris sokszínűsége is emeli a program különlegességét. 

 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában