Látogatás Újfaluban

2021.12.09. 08:30

A boszorka kunyhójába is betérhettek a mezősasi ovisok

Interaktív módon ismerhették meg a gyerekek a magyar hagyományokat és az ősi mesterségeket.

Forrás: óvoda

Kellemes és nagyon szórakoztató, tartalmas kiránduláson vettek részt a mezősasi óvodások a napokban. A gyerekek Körösiné Benedek Piroska óvónő vezetésével a berettyóújfalui Bodorka NépmesePontba látogattak el. 
 

Az ott dolgozók, Rácz Anikó és Kolozsvári-Donkó Rebeka valóban a mesék csodálatos világát varázsolták az óvodások elé. A NépmesePont épületének minden szegletében valamilyen magyar hagyománnyal kapcsolatos eszköz, helyszín található, így a gyerekek láthatták azokat a tárgyakat, járhattak azokon a „helyszíneken”, ahová a népmesék is kalauzolják őket. Személyesen tehettek látogatást a szegény ember házában, a boszorkány kunyhójában vagy éppen a kerekerdőben. 
 

Mindezen túl olyan játékokat is szerveztek az óvodásoknak, amelyekben tevékeny részesei lehettek a mesének. Ki-ki maga választva meg azt, hogy melyik alakot szeretné megtestesíteni. 
 

Rácz Anikó bemutatta az általa illusztrált meséskönyvet is a gyerekeknek, de a gyerekek nagy örömére nem maradt el az élőszavas mesemondás sem. Az óvodások kirándulását a helyi önkormányzat segítette azzal, hogy a szállításukat Berettyóújfaluba a saját autóbuszokkal díjmentesen oldották meg. 

 

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában