felújítás a belvárosban

2021.10.04. 19:34

Munkában a debreceni városszépítők

Egy Bajcsy-Zsilinszky utcai kaput festettek újra hétvégén.

Fotó: Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület

A cívisházak helyi védelméért folyó tevékenységük keretében bemutató, felújító kapufestést tartott a Bajcsy-Zsilinszky utcán a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület egy általunk védelemre javasolt házon, tudatták közleményben. Mint arra a híradásban rámutattak, a 42. szám alatt álló, közel 200 éves, jellegzetes debrecenies megjelenésű cívisház még javarészt őrzi a háromablakos homlokzatát a falba rakott kis- és nagykapujával, a belsőben pedig a háromosztatú, alföldi népi lakóház katonaszobás, boltozatos változatát.

Reprodukció/fotó: Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület

A kívül-belül megújult ház kitűnő, követendő példája a kevés megmaradt történelmi lakóház szép, a mai igényeknek kiválóan megfelelő élettérként való túlélésének – írta az egyesület. Az eredeti óriáskapu másolatának megújítását múlt szombaton kis kalákában végezték el a tagok lelkes önkéntesekkel és a tulajdonosokkal. A festéket és az eszközöket egy helyi festékbolt adományozta a kapu felújításához.

Fotók: Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában