főzőverseny is volt

2021.09.07. 08:43

Újra találkozhattak és szórakozhattak a téglásiak

Több színtéren, változatos programokkal várták a 12. Gulyásfesztivál vendégeit.

Természetesen elmaradhatatlan része volt a napnak a gulyásfőző verseny is, ahol több mint húsz csapat indult a gulyásleves készítésével. A város központjából induló szüreti felvonulást az oldtimerek kezdték, az idős járműveket a Bárczay Anna Városi Óvoda parkolójában még órákig meg lehetett tekinteni. Az ünnepi hangulat feldíszített, nótaszótól hangos lovashintókon és fogatokon folytatódott, de volt kézműves vásár, a gyerekek fából készült népi játékokat próbálhattak ki, megfesthették a saját vászontáskájukat, lufit hajtogattak, de készültek a digitális karikatúrák, és mindenki élvezhette a vurstli forgatagát. A főzőhelyek között betérhettünk a Téglási Vadásztársaság kiállítására, ahol foglalkozásokkal is várták a gyerekeket. A színpadon szólt a zene, gyerekdalok, nótaszó és népdalok, felléptek téglási táncosok, zenészek, énekkarok, később meghívott előadókkal mulatott a közönség.

A közösséget erősítették

A jó hangulatú főzőverseny végül minden csapat számára valamilyen elismeréssel zárult, a zsűri az első három helyezésen túl több különdíjat is kiosztott, senki nem ment haza üres kézzel.

A fesztivál megnyitóján Szabó Csaba, Téglás polgármestere hangsúlyozta, milyen fontos ez a fajta közösségi élmény, az emberi kapcsolatok erősítése, itt találkoznak a város intézményei, civil szervezetei, vállalkozók, az egyházak és a hivatal munkatársai. Ez a fesztivál összehozta az itt élő embereket, azokat is, akik talán már hónapok óta nem találkoztak. Tasó László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a közösség megerősítésére most minden eddiginél nagyobb szükség van, és elengedhetetlenül fontos hagyományaink megélése. Ennek részeként az is, hogy megerősítsük elkötelezettségünket a magyar gasztronómia iránt.

Téglás testvérvárosa, a kárpátaljai Téglás település asszonykórusának fellépése, illetve polgármesterének, Puskár Árpádnak a köszöntője sem maradt el. Az előző nap elhelyezett, fából faragott helynévtábla felavatásán a polgármester elmondta, hogy büszkék arra, hogy magyarok, újra erőt merítenek ilyen találkozások alkalmával.

Kerekes-Bíró Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában