közgyűlés

2021.09.28. 21:31

Átalakítják a Modem ügyvezetőjének munkaviszonyát

A Modem Modern Debreceni Nonprofit Kft. folyószámlahitel szerződésének meghosszabbítása, valamint az ügyvezető jogviszonyának átalakítása is a debreceni közgyűlés csütörtöki ülésének napirendjén szerepel.

20210902 Debrecen Vizi Katalin a MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ) vezetője fotó: Molnár Péter (MP) Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Napló-archív

A Modem 2008-ban Debrecen önkormányzatának kezességvállalása mellett 40 millió forint folyószámlahitelt vett fel az OTP Bank Nyrt.-től. Az azóta évről-évre meghosszabbított folyószámlahitel szerződés keretösszege 2011-ben 50 millió forintra emelkedett, az önkormányzati kezességvállalás helyett pedig a bank komfortlevél kibocsátását kérte az önkormányzattól biztosíték gyanánt. A közgyűlés legutóbb 2020-ban egyetértett azzal, hogy a Modem és a bank között fennálló folyószámlahitel szerződést 30 millió forint összegben meghosszabbítsák 2020. december 31-től legkésőbb 2021. december 30-ig. A szükséges intézkedések megtörténtek és a folyószámlahitel szerződést – módosítással – meghosszabbították, ám annak közelgő lejáratára tekintettel újból döntésre van szükség. A Modem ügyvezetője kezdeményezte a folyószámlahitel szerződés 2021. december 30-tól 2022. december 29-ig történő meghosszabbítását – áll az előterjesztésben.

A dokumentum azt is tartalmazza, hogy Vizi Katalin, akit a közgyűlés 2021. július 1-től 2026. június 30-ig tartó határozott időtartamra választott meg a Modem ügyvezetőjének azzal, hogy tevékenységét megbízási jogviszony keretében látja el, szeptember 1-én levelében kérte megbízási jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését és határozott időre történő munkaviszony létesítését 2021. október 1-től 2026. június 30-ig. Az erről szóló előterjesztést a Modem felügyelőbizottsága szeptember 21-én megtárgyalta és azt a közgyűlésnek elfogadásra javasolja azzal, hogy az ügyvezető személyi alapbérét bruttó 800 ezer forint összegben állapítja meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában