Több mint 200

2021.09.04. 20:49

Kulturális programsorozat indult Debrecenben

A Több mint 200 című esemény a Kálvin téri Emlékkertben vette kezdetét szombaton.

Fotó: Kovács Péter

Az esemény célja, hogy különböző kulturális programokon keresztül kapcsolatot építsen a gyülekezet és a város lakói, valamint művészeti csoportjai, vállalkozói között. Megnyitó beszédében Puskás István alpolgármester kiemelte, a Nagytemplom nemcsak az egyházközség, hanem mindannyiunk számára fontos, ugyanis országunk egyik emblematikus pontja. – Számunkra nemcsak a belváros egyik ékessége, egy építészeti mestermű, hanem Debrecen spirituális lelki középpontja is. Kis túlzással, de kijelenthetjük, a Nagytemplom mi vagyunk, ugyanis Debrecen egyenlő a város templomával – ami akkor tölti be igazán a szerepét, ha közösségeknek adhat otthon – jegyezte meg.

Fotó: Kovács Péter
Puskás István alpolgármester és Beszterczey András lelkipásztor | Fotó: Nagy Emese

Az érdeklők Tamus István grafikusművész alkotóműhelyében különféle szakmai technikákkal és fogásokkal ismerkedhettek meg, és az együtt alkotás öröme mellett egy rögtönzött kiállítás is nyílt a helyszínen az elkészült munkákból. A nap folyamán különböző ősi mesterségek mutatkoztak be: lehetőség nyílt sajtkészítésre, a méhészet eszközeit testközelből láthatták a kíváncsiskodók, valamint a hímzés és a fazekasság csínját-bínját is elsajátíthatták a kézművesség szerelmesei a Hajdúsámsoni Öltögetők Klubja és Terdik Angéla fazekas népi iparművész útmutatásával.

Fotó: Nagy Emese

A nap végén az ünnepi koccintást követően a jelenlévők együtt fogyasztották el a jubileumi évforduló alkalmából készített 200 szeletes „Nagytemplom tortáját”.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában