színes programok

2021.08.04. 17:15

Felpezsdül a közösségi élet Kabán

A polgármester hangsúlyozta, hogy szeretnék pótolni az elmúlt másfél évben kimaradt programokat.

Fotó: Napló-archív

– A pandémia ideje alatt a bezártság elviselése volt a legnagyobb próbatétel a település lakói számára. A polgármesteri hivatal hosszú ideig távmunkában látta el a feladatait, ezzel párhuzamosan viszont a Támasz Szociális Ellátóközpont dolgozóinak több lett a munkája. A koronavírus-járvány miatt a lakosok nem tudtak egymással találkozni, és ez nehézségeket okozott a város közösségi életben is. A pandémia egyetlen pozitívuma, hogy a nehéz helyzetben a helyiek példátlan összefogásról tettek tanúbizonyságot. A mindennapi ügyintézésben és a bevásárlásban is számíthattak egymásra – válaszolta kérdésünkre Szegi Emma, Kaba polgármestere. A városvezetőtől afelől tudakozódtunk, hogy a vírushelyzetből adódó megszorítások, korlátozások miként hatottak Kaba közösségi életére, illetve az önkormányzat pótolja-e az elmaradt eseményeket.

Lesz Káposztás Nap

– Vártuk már, hogy vége legyen a veszélyhelyzetnek, hogy a polgármesteri hivatal a távmunkát követően ismét személyesen fogadhassa az ügyfeleit – folytatta gondolatát a polgármester, majd hozzátette, lassan kezdenek visszatérni a megszokott hétköznapokba. Ezt bizonyítja, hogy a nyáron már tartottak egy retró diszkót és egy gyermeknapot is több száz vendéggel.

– Augusztus 13-án és 14-én ismét nagyszerű rendezvényeink lesznek – mondta Szegi Emma. – A programsorozat nyitónapján első alkalommal rendezzük meg a Meteor DJ-fesztivált. Tizenhat órán át amatőrök és neves lemezlovasok szórakoztatják a közönséget. Ezt a rendezvényt a helyi fiatalok szervezik, akik közül néhányan színpadra is lépnek saját szerzeményeikkel. Nem marad el a csilipaprika-evő verseny sem, ami szintén része az aznapi programnak. Másnap pedig megtartjuk a hagyományos a Káposztás Napot.

Polgári Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában