színház a javából

2021.08.26. 19:47

Elstartolt az oDEon FiESZTa!

A fiatal színészpalántáknak biztosít bemutatkozási lehetőséget a hatnapos találkozó.

Fotó: Debreceni Egyetem

Megtelt nézőkkel a megújult oDEon tér csütörtök este, a színház programsorozatának nyitására sokan voltak kíváncsiak. Az első alkalommal szervezett fesztivál nyitódarabja a Páholy Ifjúsági Színház művészeinek előadásában A Párizsi Notre-Dame című musical volt.

A valódi fiesztaélményért oDEon Ligetet alakítottak ki a szervezők a színház előtti téren, ahol egyebek mellett vízipipás chillpark és olvasósarok várja a látogatókat. Bár a cél az volt, hogy a harminc év alatti művészek, valamint a művészeti egyetemek hallgatói megismerjék egymást, a rendezvény nagy lehetőségeket is rejt magában. Vidéki és fővárosi színházak rendezői és főrendezői is ellátogatnak az eseményre, így egyúttal felfigyelhetnek a fiatal generáció tehetségeire.

Titkos álom volt

Végh Veronika, a színházi fesztivál főszervezője a megnyitón elmondta: ezzel a fiesztával az elmúlt másfél évet ünneplik meg. Szavai szerint sok mindent elvett a veszélyhelyzet, ugyanakkor szabadidőt adott cserébe, így volt idejük megálmodni és megvalósítani az elképzelésüket: a színházi fesztivált.

Fotó: Debreceni Egyetem

Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja pedig köszöntőjében diákéveit idézte fel, és mint mondta, sajátjaihoz hasonló jó élményeket kíván az oDEon színészeinek és vendégeinek. Mint mondta, az, ami régen elkezdődött amatőr színjátszásként, az mára professzionális színházzá nőhette ki magát.

A hatnapos fesztiválon az előadások mellett kerekasztal-beszélgetések, koncertek és író-olvasó találkozók is várják az érdeklődőket.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában