Campus Fesztivál 2021

2021.07.26. 12:42

Népszerű volt a baltadobálás a Nagyerdőn

Szórakoztató programokkal várták a szervezetek a látogatókat a Civil Faluban is.

Sokféle koncertet felírhattak a naptáraikba mindazok, akik ellátogattak az idei Campus Fesztiválra, de aki nemcsak zenére, hanem játékra is vágyott, a Civil Faluban egész héten szórakozhatott. Sok szakmai szervezet vallja, hogy a fiatalokat a játékosítás módszerével tudja leginkább motiválni, éppen ezért kitettek magukért az idei esztendőben is. Napközbeni kreatív aktivitásokkal és fontos társadalmi ügyekkel várták az érdeklődőket, egyebek mellett Szerencsekerékkel és Twisterrel.

Többször visszatértek

A vállalkozó lelkű fesztiválozók kipróbálhatták magukat például célba dobással is, de nem akármilyen eszközzel: baltával.

– Ez már 2006 óta hivatalos sportág, ami Kanadából indult. Budapesten 2016-ban volt világbajnokság. Többféle baltával lehet dobni, van 700 grammos és 1,5 kilo­grammos is, illetve statikus és dinamikus dobási technikával. A fesztiválon csak egy rögtönzött helyszínen próbálhatják ki magukat az érdeklődők, a sportolók jellemzően 3 méter 98 centiméter távolságból dobnak a versenyeken. Itt most ennél szűkebb a helyünk, de könnyebb is az amatőröknek, ha kisebb távolságból próbálkoznak – részletezte Guti Boglárka, a Phoenix Baltadobálás standjánál. Hozzátette: meglepően sokan látogatták meg őket, és olyan is akadt, aki többször visszament, hogy gyakorolja a célba dobást.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában