Trianon

2021.06.04. 21:04

Konyáron is megkondultak a harangok

Az akkori történés a ma emberének szívében is fájdalmat kelt.

Fotó: Konyár, községháza

A szabadtéri rendezvények feloldását követően immár nyílt eseményként tarthatta meg Konyár önkormányzata koszorúzással egybekötött megemlékezését a nemzeti összetartozás napja alkalmából a trianoni békediktátum emlékére. Kölcsey Ferenc Himnusza a Konyári Pávakör előadásában hangzott el. A megemlékezésen az önkormányzat képviselői mellett a település civil szervezetei és intézményei is részt vettek.

„Tíz óra után pár perccel jött egy hír… egy végzetes hír. Megkondultak a harangok. Előbb Pesten, aztán az ország többi területén is elterjedt a hír. Két órán át tartott a harangozás”

– kezdte megemlékezését Vig Szilárd polgármester, aki beszédében hangsúlyozta: a magyarság százegy esztendővel ezelőtt e napon az akkori döntés hatására olyan helyzetbe került, amelyet ma, ezekben a pillanatokban is, valamennyi magyar ember fájdalommal a szívében él meg.

Fotó: Konyár, községháza

Kölcsey Ferenc Himnusza a Konyári Pávakör előadásában hangzott el. A megemlékezésen az önkormányzat képviselői mellett a település civil szervezetei és intézményei is jelen voltak. A koszorúzáson Vitányi István országgyűlési képviselő is részt vett. Az esemény az emlékbeszédeket követően Drienyovszki János szobrászművész „Trianon könnyei” című alkotásának megkoszorúzásával zárult. A Naplót Lénárt Attila, a művelődési ház tájékoztatta az eseményről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában