járták a táncot

2021.06.08. 17:41

Ilyen volt a Kalotaszegi Mulatság a Rengővel

A nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett berettyóújfalui rendezvényen való részvételt követően immár harmadik alkalommal Kalotaszegi Mulatságra várta az érdeklődőket a Rengő Néptánc Egyesület.

Fotó: Rengő Néptánc Egyesület

101 évvel a trianoni békediktátum aláírását követően mi sem mutatja jobban a nemzeti összetartozás jelenlétét, mint hogy a táncház szervezője a berettyóújfalui Rengő Néptánc Egyesület, a talpalávalót a nagykállói Silvatica Zenekar és az Erdélyből érkezett, nagymúltú zenész családok tagjaival bővelkedő Csűrös Banda húzta. A kalotaszegi táncokkal a kalotaszegi Mérán nevelkedett Varga Zoltán László, a Fölszállott a Páva győztes néptáncegyüttese, a Kalotaszeg Legénytársulat alapítója és párja, Rozsnyai Tímea ismertették meg az érdeklődő táncosokat, akik több településről érkeztek.

Fotó: Rengő Néptánc Egyesület

A Rengő büszke rá, hogy Berettyóújfalu táncos hírnevét ismét növelhették, hiszen nem ez volt az első nagy sikerű táncház. A résztvevők és határon túli barátok szerint már híre ment a berettyóújfalui nívós és jó hangulatú táncházaknak, amik mindig egyenlők a Rengő szervezésével. Mindenki várja a következő alkalmat, az egyesület szintén készül a folytatásra a nyár folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában