síppal, dobbal...

2021.06.13. 09:42

A virágkarneválra is bőszen készül már a Debrecen Big Band

A csendes időszak sem telt tétlenül a banda háza táján.

A zenekar évek óta a Debreceni Virágkarnevál állandó fellépője | Fotó: Debrecen Big Band-archív

Nyolc hónapos kihagyás után újra felharsantak a hangszerek, a püspökladányi Ifjúsági Ház udvarán próbált a Debrecen Big Band. A pandémia miatt a próbahelyiségek zárva tartottak, a nyitás után megragadták a lehetőséget, hogy újra személyesen találkozzanak a tagok. Hamarosan színpadra is állnak, elsőként a jövő héten a biharkeresztesi városnapon hallhatjuk őket.

A zenekar évek óta a Debreceni Virágkarnevál állandó fellépője | Fotó: Debrecen Big Band-archív

– Július a felkészüléssel fog eltelni, a munka és a próbák mellett kikapcsolódás is vár ránk. Augusztusban Kisújszálláson lépünk fel a Bon-Bon együttes frontemberével, Szolnoki Péterrel. Az ősz folyamán ígéret van rá, hogy pótolni tudjuk a tavaly elmaradt, „Az légy, aki vagy” című, Charlie-val és Majsai Gáborral tartandó koncertünket – beszélt a terveikről a Naplónak Daróczi László, a Debrecen Big Band vezetője. Mint mondta, a Cserháti-emlékkoncertjükkel körutat is terveznek. Évek óta kiemelt program az életükben a Debreceni Virágkarnevál: a felvonulásnak és kísérőrendezvényeinek állandó fellépői. Daróczi László első karneváli szereplése 42 évvel ezelőtt volt, azóta több formációval és zenekarral részt vett rajta. – A tervek között most is szerepel egy Kossuth téri fellépés. A virágkarneválra teljesen új műsorral készülünk régi barátainkkal, a Valcer Táncstúdió táncosaival – tudatta.

A zenekar tavaly augusztusban állt utoljára színpadon, majd jött a zárás. – A jubileumi, „Az légy, aki vagy” koncertünk előtt három héttel jött a lezárás. A fellépés napjára készítettünk egy performanszt, amelyet zenekarunk 24 zenésze az otthonában játszott fel. Volt, aki Németországban, Erdélyben és az ország különböző pontjain szólaltatta meg a Birdlandet. A videó a koncert kezdő időpontjában szólalt meg az éterben. Ekkor és így találkozhattunk csak egy jó ideig közönségünkkel – idézte fel a zenekarvezető, hozzátéve, az ezt követő csendes, koncert nélküli időszak sem telt tétlenséggel. – Azon dolgoztunk, hogy új repertoár kerüljön színpadra a pandémia után. Az új számaink anyagai többnyire Amerikából érkeztek, de vannak újak, amelyek külön a mi kérésünkre lettek hangszerelve, és a mi big bandünk előadásában szólalnak meg először – osztotta meg. Így folytatta: – Számunkra az a legfontosabb, hogy újra találkozhassunk személyesen a közönségünkkel, és együtt tölthessünk el kellemes koncertperceket!

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában