itt vannak a részletek

2021.04.09. 13:34

Újraindult a kölcsönzés az egyetemi könyvtárban

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának köszönhetően április 8-tól korlátozott formában újra biztosítja valamennyi egységében a kölcsönzés lehetőségét a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK) – írja a hirek.unideb.hu.

A kért dokumentumokat a könyvtár elektronikus katalógusából lehet kiválasztani, ezt követően az online leadott igények szerint a DEENK munkatársai összeállítják a könyvcsomagokat, amelyeket az adott egység előtt lehet átvenni nyitvatartási időben a kérést követően akár már 30-120 percen belül. Természetesen ehhez szükséges az olvasójegy, valamint fontos a biztonsági előírások betartása, így a szájmaszk viselése is, hívja fel a figyelmet az egyetemi portál híradása.

A kikért dokumentumok két napig maradnak a pultoknál, ez követően, amennyiben nem jelentkezett értük az olvasó, visszakerülnek a raktárba.

A kölcsönzéssel kapcsolatos valamennyi információ elérhető ezen az oldalon.

- Örömmel és felkészülten vártuk az újranyitás első fokozatát, hiszen a bölcsészet-és humántudományi kutatásokban, a hallgatók számára pedig a szakdolgozatok készítésének jelenlegi időszakában különösen kritikus a nyomtatott dokumentumok elérése. Ez ismét lehetővé vált a korábban megszokott online kikéréssel és a könyvtáraink ajtajában történő könyvcsomag-átvétellel – mondta az újranyitással kapcsolatban a hirek.unideb.hu portálnak Karácsony Gyöngyi.

A DEENK főigazgatója kiemelte: az elmúlt 12 hónapban erős fókuszt helyeztek az online információforrásokra, és kiépítették az egyetemi polgárok részére a jogszerű digitális másolatszolgáltatást is, amelynek népszerűségét mutatja, hogy a március 22-i indulás óta már több mint 100 felhasználó kérését teljesítettük.

A könyvtár az elmúlt egy év során folyamatosan bővítette gyűjteményeinek online elérhetőségét, amelyekben az „Otthoni elérés” beállításával a home office-ban dolgozó, tanuló könyvtári tagok is böngészhetnek az adatbázisokban.

Ezek egyike régi útleírásokat és térkép-különlegességeket tartalmaz, amelyeket április 9-én, a Földrajz Éjszakáján a nagyközönség is megismerhet egy Facebook-eseménynek köszönhetően. A Nemzetközi Földrajzi Unió programjának hazai eseményeit a Magyar Földrajzi Társaság koordinálja, a programhoz idén első alkalommal csatlakozott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában