bőven van munka

2021.02.06. 15:41

Már az új félévre készül a Szabó Magda Emlékház és a Debreceni Református Kollégium Múzeuma

A zárt kapuk mögött aktív szakmai munka jellemzi a debreceni múzeumpedagógusok mindennapjait.

20200805 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Táboroztattak a Szabó Magda Emlékházban.

Fotó: Napló-archív

Teljes gőzzel munkálkodnak az új iskolai félév óráin a debreceni Szabó Magda Emlékház és a Debreceni Református Kollégium Múzeumának szakemberei. A Naplónak nemrég Pinczés Orsolya múzeumpedagógus beszélt terveikről, köztük arról a fontos programsorozatról, melyhez már második alkalommal csatlakoznak a debreceni intézmények. A szakember először elmondta, a múzeumok falai között intenzív munka folyik, valamint egy népszerű országos programsorozatra készülődnek az intézmények munkatársai.

Pinczés Orsolya múzeumpedagógus | Fotó: Napló-archív

– Mi, múzeumpedagógusok az online óráinkra készülünk, emellett igyekszünk az online felületeinken aktívan jelen lenni – közölte Pinczés Orsolya, majd megjegyezte: amikor a második iskolai félév elkezdődik, új online órákkal jelentkeznek majd az emlékházból. – Előre meg­adott időpontban élő bejelentkezéssel tartjuk majd meg foglalkozásainkat, melyekhez a tantermekben Meeten vagy Zoomon keresztül csatlakozhatnak a pedagógusok, így beszélgethetünk a gyerekekkel – közölte. A Beporzók napjáról Pinczés Orsolya elmondta: a programot már tíz éve rendezik meg a természetvédelmi egyesületek, az előző évben a rendezvény pesti múzeumok összefogásával országos eseménnyé nőtte ki magát. – Mi Szorgos méhecske címmel 2020-ban is csatlakoztunk, s a méhek, a természet és környezetünk védelmére hívjuk fel a figyelmet egy tematikus héten március 8. és 12. között – tudatta a szakember. A Szabó Magda Emlékház a múzeumpedagógus szerint kiváló terület az óvodás- és iskoláskorúaknak egyaránt ajánlott program helyszíneként, mivel az írónő szeretett utazni, emellett gyermekregényeiben és verses meséiben is megjelennek a méhek figurái. A program feladatai február végén lesznek láthatók az intézmény közösségi oldalán.

A Debreceni Református Kollégium online tárlatvezetéssel készül, emellett közösségi felületein közzétesz olyan segédanyagokat, melyeket akár az iskolai tan­órákon is fel lehet használni. – Ha valaki érdeklődik Fazekas Mihály, Csokonai vagy Nyilas Misi iránt, online felületeinken érdekességeket tudhat meg, olyan történeteket ismerhetnek meg róluk, melyekkel eddig más fórumokon valószínűleg nem találkoztak – mondta Pinczés Orsolya.

Kérdésünkre a múzeumpedagógus felhívta a figyelmet arra is, hogy

a nagy sikerre való tekintettel már lehet jelentkezni a nyári gyermekprogramokra, melyeket reményeik szerint már hagyományos körülmények között szervezhetnek meg.

SZD

Borítókép: a Szabó Magda Emlékház szervezi évről évre Debrecen egyik legnépszerűbb gyermektáborát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában