ünneplés

2021.02.21. 20:01

Farsang az iskolásoknak, természetesen fánkkal

Csak el kell űzni a telet, mert magától nem akar elmúlni, vallják a körösszegapáti iskolások.

Fotó: Vmirjáncki József

A már rég bevált jó hagyományokat nem szabad elhagyni. Ha egy kicsit más módon is, de megtartották a farsangi karnevált ebben az évben is a falu iskolájában. Alkalmazkodva az egészségügyi előírásokhoz, az eseményen csak a gyerekek és a pedagógusok voltak jelen. A rendezvényen egyébként minden úgy zajlott, mint az előző években, most is a jelmezeké volt a főszerep. A gyerekek fantáziája pedig határtalan volt ismét.

Fotó: Vmirjáncki József

Lelkesen készültek, igaz a jelmezek elkészítésében segítettek a szülők és a pedagógusok is. A hangulat pedig kitűnő volt, erről gondoskodtak a tanulók. A jelmezek bemutatása előtt sok csoporttánc volt a színpadon.

Fotó: Vmirjáncki József

Később bemutatkoztak farsangi öltözetükben is. A legjobb maskarákat, és azokat, akik szereplésükkel kitűntek, megajándékozták. Persze ezen a farsangon sem hiányzott a hagyományos farsangi fánk sem, amelyet jóízűen elfogyasztottak a gyerekek. A mulatság befejezéseként pedig a tombolasorsolás volt.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában