rajzpályázat

2021.01.05. 14:59

Taroltak a két iskola rajzosai

Elfoglalták a dobogó minden fokát a nyíracsádi általános- és a debreceni középiskola diákjai.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Jól kezdődött az új esztendő a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola első tanítási napján. Nemcsak hogy a digitális oktatás után immár személyesen találkozhattak a diákok, a tanárok, de a tavaly a budapesti Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium és Technikum által meghirdetett Karácsony 1-ben és 2020-ban című rajzpályázat eredménye is. A nyíracsádi diákok elhozták az első három helyezést. A pályázaton a Hajdúdorogi Főegyházmegye középfokú iskolái görögkatolikus általános iskolákkal, jövendőbeli középiskolásokkal, karöltve vehettek részt.

Két iskola, hat helyezés

A nyíracsádiak a Szent László Gimnáziummal közösen pályáztak. Mindkét intézményben Hajdufiné Imre Éve tanárnő készítette fel a diákokat, így nem csoda, hogy a debreceni középiskolások is meghódították a dobogót. – A téma szívmelengető, de a felkészülési idő nagyon nehéz volt. A középiskolásokkal október óta, az általános iskolásokkal november 30-a óta csak digitális oktatás formájában találkozhattunk, ami nem könnyítette meg a gyerekek felkészítését. A siker valószínű annak köszönhető, hogy a nehézségek ellenére, vagy talán éppen azért, a gyerekek munkáin még inkább átérződött a gondolat, amit a pályázat címe, üzent – fogalmazott a felkészítő tanár.

Az általános iskolások közül Krekk Petra 1., Hajdu Raul 2., Barna Kata 3. helyezést ért el. A középiskolás korcsoportban 1. Sivadó Georgina, 2. Gyaraki Anna, 3. Czeglédi Lili lett.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: A nyíracsádi Szent Piroska 1-3. helyezett diákjai és felkészítőjük – Barna Kata (balról), Hajdufiné Imre Éva tanárnő, Hajdu Raul, Krekk Petra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában