hallgass bele!

2020.11.12. 12:51

Szöveges videó készült a Zorall versfeldolgozásából

Már a legnépszerűbb videómegosztón is elérhető Koroknai Árpádék Füstbe ment terv-interpretációja.

Fotó: Facebook / Zorall

Fémforgácsok címmel még szeptemberben jelent meg a Zorall legújabb nagylemeze, egyben az első a debreceni Koroknai Árpád énekessel (Kori, ex-Omen, ex-P. Box). A legfrissebb szöveges videójuk egy Petőfi Sándor-vers, a Füstbe ment terv megzenésítéséhez készült el – mutat rá HammerWorld. A zenekar egy Ambrus Attilával forgatott klip, illetve a szintén szöveges videóval kísért Ezüst eső után mutatott most új anyagot a korongról.

- Már több, mint 10 éve a fejünkben van ennek a feldolgozásnak az ötlete. Elsőként Mikó István adta elő így a dalt Petőfi versével együtt, ezt a változatot pedig később már többen eljátszották, még a Sztárban sztár műsorban is elhangzott Sági Szilárd és Völgyesi Gabi előadásában több mint három éve. Januárban újra szóba került, és úgy néz ki, ennyi év után ennek most jött el az ideje – mesélt a lapnak a vers megzenésítéséről Lévai Hangyássy László „Hangya”, a Zorall basszusgitárosa, hozzátéve, a dalhoz videóklip is készül.

„Autentikus, 1800-as évekbeli lovaskocsit is szeretnénk hozzá szerezni, ami idén nem jött össze, és volt olyan színész is, akivel mindenképp együtt szeretnénk dolgozni, most viszont nem ért rá. Jövő tavasszal viszont reményeink szerint mindenképp kihozzuk”

- árulta el a zenész.

A feldolgozásról Barbaró Attila is megosztotta gondolatait. – Én rendkívül nehezen tanultam verseket iskolában, de Hobó Hetedik című lemeze ezen változtatott, azt hallgatva könnyen belém vésődtek a József Attila-versek, és ha valamelyiket fel kellett mondani, mindig azok a változatok ugrottak be. De ilyen a Dalriada A walesi bárdok-feldolgozása, és a teljes Arany-album is, biztos vagyok benne, hogy sok gyereknek segítenek ezek a megzenésített változatok, hogy megtanulják, megkedveljék és szeressék ezeket a verseket – vélekedett a gitáros, hozzátéve, reméli, hogy ez a dal is hasonló hatást ér majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában