Hagyományteremtő szándékkal

2020.11.09. 10:30

Rendhagyó vasárnapi kultúrdélelőttöt szerveztek Debrecenben

Múzeumban kezdődött, a Békás-tónál folytatódott és tortaevéssel ért véget a program.

Fotó: Matey István

Rendhagyó kultúrdélelőttöt szervezett a Szabó Magda Emlékház és a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. A vasárnap megrendezett programot hagyományteremtő szándékkal keltette életre Marincsák Ibolya egyesületi elnök, aki a kezdeményezés legfontosabb tudnivalóit osztotta meg a Naplóval.

Fotó: Matey István

– Jelenleg csak az egyesület tagjai vehettek részt a programon, de jövőre remélhetőleg szélesebb körnek is meghirdetjük majd – fogalmazott a szervező, majd hozzáfűzte: a programot a járvány első hulláma, március óta szervezik az emlékházzal. Az egyesület tevékenységéről elmondta: nemcsak természetvédelmi, hanem kulturális tevékenységük is meghatározó, ugyanis csaknem hatezer gyermek számára szerveznek szépirodalmi témájú programokat. Azzal kapcsolatban, hogy miért épp novemberben és miért a Szabó Magda Emlékház ad otthont az új kezdeményezésnek, Marincsák Ibolya kifejtette: egyik legkedvesebb írója az emlékház névadója, valamint ebben a hónapban ötéves az egyesület, amit így ünnepelnek meg.

Pinczés Orsolya tárlatvezető | Fotó: Matey István

A kulturális délelőtt vasárnap reggel tárlatvezetéssel, filmvetítéssel és kvízjátékkal kezdődött a Szabó Magda Emlékházban, ahol értékes ajándékcsomagokat nyerhettek a legügyesebbek. A délelőtti órákban a résztvevők egyenesen a Nagyerdőig sétáltak, ahol a nap további programjai várták őket, többek között megtekintették a nemrég elhelyezett információs táblákat.

A Szabó Magda Emlékház és a Debreceni Nagy­erdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület első közös kultúrdélelőttje vasárnapi ebéddel és az egyesület születésnapi tortavágásával fejeződött be.

SZD

Borítókép: A tárlatvezetést Pinczés Orsolya múzeumpedagógus (középen) tartotta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában