háromtagú zsűri bírált

2020.11.24. 07:54

Nem szegte kedvüket a járványhelyzet sem: idén online tartották az Életmesét

Sikert aratott a verseny internetes meghirdetése is.

A debreceni Oskolás Boglárka arany minősítést kapott | Fotó: Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

A koronavírus-járvány sem tudott kifogni a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete által idén már hatodik alkalommal meghirdetett Kárpát-medencei Életmese felolvasó és illusztráló verseny szervezőin. Alkalmazkodva a pandémia okozta körülményekhez, nemcsak az alkotásokat kellett beküldeni négy korcsoportban, hanem a videóra rögzített felolvasásokat is, melyeket idén is háromtagú zsűrik véleményezték.

A debreceni Oskolás Boglárka arany minősítést kapott | Fotó: Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

Az értékelés a napokban befejeződött, és az összesítés után a szervezők annyira sikeresnek ítélték az új formát, hogy jövőre – függetlenül a helyzet javulásától –, online versenyt is hirdetnek. Kiderült ugyanis, hogy ebben a formában még több jelentkezőre lehet számítani, mert még olyan messzi hazai és határon túli vidékekről is küldtek videót, ahonnan eddig egyetlen nevezés sem érkezett Debrecenbe. Mint azt Radnai Ildikó, az egyesület elnöke elmondta, az idei minősítő verseny is azt a célt szolgálta, hogy minél többen olvassák az évente kötetbe rendezett legszebb igaz élettörténeteket a Kárpát-medencéből.

Idén 116 felolvasást és 182 képzőművészeti alkotást kellett a zsűriknek elbírálni. Mindkét kategóriában az anyaországi versenyzők voltak aktívabbak, de a felolvasásban a felvidékiek, míg az illusztrálásban mellettük az erdélyiek is kitettek magukért. Akadt egy érdekesség is: az utóbbi kategóriába Délvidékről nem érkezett pályázat, Angliából viszont küldtek egyet.

A Kárpát-medencei Életmese felolvasó és illusztráló versenyen az első kategóriában 42 arany, 46 ezüst és 26 bronz, a másikban 30 arany, 84 ezüst és 68 bronz minősítést osztott ki a zsűri – tudtuk meg. Az erről szóló oklevelet a versenyzők postán kapják meg, az egyesület honlapján, illetve Facebook-oldalán pedig olvasható minden, a versennyel kapcsolatos információ.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában