fotókkal

2020.10.17. 21:26

Szép emlékeket idéztek fel a Sesztinában

A kiállításon megjelenő korosztály abszolút vegyes volt.

Fotó: Matey István

A virágkarnevál jegyében, augusztus 20-án negyvenöt debreceni művész költözött a Nagyerdőre, hogy együtt alkosson, és a közönséggel találkozzon. Ez az időszakos virágzás szép emlékeket idézett fel a Sesztina Galériában, az intézmény ugyanis bemutatta az ott készült festményeket október 17-én. A vendégeket harsonaszó, valamint Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Majoros László, az esemény főszervezője köszöntötte. A díjtalan rendezvényen a Lyuhász Lyácint Bt. rendhagyó, csendes, merengős koncertjét hallgathatták a látogatók, miközben a festményeket csodálták.

Tolongás a kiállítóteremben

A kiállítás legfőbb célja az volt, hogy az augusztusban készült műveket egyben meg tudják mutatni a közönségnek. – A Medgyessy sétányon megrendezett program alkalmával a festőknek élőben kellett alkotni a közönség előtt. Néhány darab a kész művek közül már elkelt, vagy egy kiállításon van, de a ma bemutatott darabok nagy része a nyári eseményen készült – válaszolta a Napló kérdésére Majoros László. – Negyvennégy képet sikerült ma az érdeklődők elé tárni, egy kép sajnos nem tudott időben megérkezni Budapestről. Biztosan tudtam, hogy sokan leszünk a mai kiállításmegnyitón, és ez a számításom be is következett. A kiállított darabok közül bármelyik kép megvásárolható, azt még nem lehet kijelenteni, hogy melyik festményre volt a legnagyobb érdeklődés – tette hozzá.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában