Előadás Isten házában

2020.09.17. 09:50

Színházi est a körösszegapáti templomban

Maradandó élményt adott Szabó Magda író életéről szóló előadás.

Fotó: Vmirjáncki József

Nem ez volt az első alkalom, amikor Körösszegapáti református templomában zenei estet vagy más jellegű előadást rendeztek.

Fotó: Vmirjáncki József

Dr. Szabóné Kurucz Tímea lelkipásztor szervezésével ezúton is bizonyította, hogy az Isten háza, a templom nemcsak az imádkozás, hanem az emberi érzelem megtapasztalásának, az élet mélyebb érzései megismerésének a színhelye is lehet. Erre alkalmas volt az a színházi est, amely során a Kaposvárról érkezett Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor a ,,Magda, a Szabó„ című darabot mutatta be a református templomban.

Fotó: Vmirjáncki József

Ez azért is volt különleges alkalom, mert ritkán kerül sor színházi estre egy templomban, illetve a két színész a közismert házaspár, Szabó Magda író és férje, az ugyancsak író Szobotka Tibor életének egyes pillanatait jelenítette meg.

A nézők a járványra való tekintettel lázmérés és kézfertőtlenítés után maszkban léphettek be a templomba, s nézhették végig a hetvenperces előadást. A műsor befejezése után Tarsoly Attila polgármester köszönte meg a két színésznek és Porkoláb Gyöngyi produkciós vezetőnek, hogy jelenlétükkel egy kedves és maradandó élményt biztosítottak a színházi est nézői számára.

VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában