Programajánló

2020.09.17. 12:04

Rollerezéssel, sétával, előadásokkal kecsegtetnek a Kulturális Örökség Napjai

A Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a Szabó Magda Emlékház és a Déri Múzeum is szeretettel várja a Kulturális Örökség Napjai programsorozat érdeklődőit.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok magyarországi eseménysorozata. A kulturális örökségeinkre már mintegy ötven országban hívják fel a figyelmet. Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők.

A járványhelyzet miatt a szabadtéri programokat részesítik előnyben a rendezvények szervezői, így a korábbinál is több sétát terveznek. A Szabó Magda Emlékház is két különleges sétával várja látogatóit. Az írónő Debrecenét rolleren ismerhetik meg az érdeklődők szeptember 19-én, 10 órától, míg a hagyományos Szabó Magda-sétát szintén ezen a napon, 12 órától tartják. Mindkét séta a Debreceni Református Kollégium épülete előtt indul.

Szeptember 18-án könyvbemutatót szervez a Szabó Magda Emlékház. Az alkalmon Kertész Edinával, A lány, aki szavakkal varázsolt című könyv szerzőjével beszélget Keczán Mariann, a Debreceni Református Kollégium Múzeumának igazgatóhelyettese. Emellett könyvjelző-készítés és rollerezés is lesz a 17 órától kezdődő program keretében – tájékoztatott a Debreceni Református Kollégium Múzeuma sajtómunkatársa.

A Déri Múzeum vetített képes előadásain építészeti örökségeink kerülnek középpontba. Szeptember 20-án, vasárnap 14 órától A debreceni századfordulós polgárházak homlokzatának helyi karaktere címmel tart prezentációt Harangi Attila helytörténeti kutató. Nem sokkal később, 15 órai kezdettel a Déri Múzeum építésének történetével ismerkedhetünk meg Fodor Éva Irén művészettörténész kalauzolásával.

A Déri Múzeum teljes területén a szájmaszk használata kötelező! Az előadásokon a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen vagy telefonon a +36/52-322-207/139 melléken lehet.

Kapcsolódó cikkek:

Borítókép: Az örökségnapok részeként a Déri Múzeum építésének történetével is megismerkedhetünk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában