Először, de nem utoljára

2020.09.25. 21:47

Debrecenben az Oktoberfest

A világ legnagyobb sörfesztiválja hamisítatlan bajor hangulatot ígér szeptember 26. és október 11. között.

Fotó: Kiss Annamarie

Igazi bajor sörök, kolbász, csülök és sramli. Ezek nemcsak a világ minden tájáról látogatott német sörfesztivál, hanem a szeptember 26-án rajtoló debreceni Oktoberfest nélkülözhetetlen kellékei is. A Napló a részletekről Boros Józsefet, az egyedülálló kezdeményezés ötletgazdáját és szervezőjét kérdezte.

Boros József | Fotó: Kiss Annamarie

Helyben – biztonságosan

– Azért határoztuk el, hogy idén Debrecenbe hozzuk a müncheni rendezvényt, mert így a járvány miatt az emberek biztonságosan, utazás nélkül részesülhetnek a sörfesztivál örömeiben – kezdte az ismert debreceni üzletember. Boros József kiemelte, a tíz közül hatféle olyan sört csapolnak majd a többnapos mulatságon, amely az Oktoberfestre készült, közte olyat is kóstolhatnak majd a vendégek, melynek alkoholtartalma 7,9 fok. Mivel az ital úgy csúszik jól, ha nem korog a gyomrunk, a debreceni Oktoberfesten nyolcféle kolbász, köztük a kihagyhatatlan német sajtos kolbász, csülök és perec is lesz, a finomságok után pedig nem kisebb, mint egyliteres korsóból ihatjuk a sörkülönlegességeket.

A szabályokkal a szem előtt

S hogy a dínomdánom közben a társaság igazán Bajorföldön érezhesse magát a cívisváros szívében található Beer & Wurst étterem falai között, a közönségnek valódi bajor viseletben tálalják fel a mennyei fogásokat, jóféle sramlizene kíséretében. Az emelkedett hangulatról mindezek mellett valódi német málnapálinka gondoskodik, aztán készülhetnek a felejthetetlen fényképek az étteremben felállított fotóparaván előtt. Bár a sörfesztiválok nélkülözhetetlen kellékeit, a sörpadokat is kihelyezik majd a plexifalakkal körbevett, szélvédett teraszra, rossz idő esetén az étterem falai között is zavartalanul mulathat a közönség.

Boros József felhívta a figyelmet arra is, hogy elsősorban 17 és 23 óra között várják vendégeiket, természetesen minden járványügyi szabályt és biztonsági intézkedést szigorúan szem előtt tartva.

Hagyományteremtő céllal

Végül elárulta: nem titkolt vágyuk, hogy a debreceniek nagyon jól érezzék magukat, és ezáltal ne csak egyszeri, hanem hagyományteremtő mulatság legyen az első debreceni Oktoberfest.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában