A kulisszák mögött

2020.07.29. 20:00

Folytatódik a Mentés Másképp forgatása

Változások a filmben, az eddigi főszereplő helyett Sándor Péter alakítja Lovas Márk szerepét.

Fotó: Vigh Tamás-archív

Rózsa Gábor producer megálmodta, elhatározta és most megvalósítja első filmjének az ötletét, aminek a nyáron kezdődött a forgatása egy kisebb stábbal. – A legutóbbi „Rapid randi” jelenet óta négy munkával teli napon vagyunk túl, apróbb kihagyásokkal – kezdte a Napló kérdésére a fiatal tehetség. – Első körben a főszereplőket szerveztük egy helyre, és megpróbáltuk megcsinálni az összes jelenetet, amiben együtt szerepelnek, ezek legfőképpen bárokban, autóban vagy az utcán játszódtak – folytatta. – A jelenlegi esküvői jelenet felvétele volt a leginkább időigényes, valamint anyagilag is megterhelő, hiszen közel száz fő volt jelen, négy nagy színésszel, és rivaldafénybe került majdnem az összes főszereplő. Az egyik operatőr azt mondta: ha ezt megcsináljuk, akkor az egész meglesz. És hát megcsináltuk! – jelentette ki. – A következő felvételeken Trokán Péter kerül a középpontba, nagyjából tizenegy nap van még hátra, ami töretlen munkával fog telni – tette hozzá.

Fotó: Vigh Tamás-archív

Nehézségek, megoldások

Egy forgatás alkalmával nem elég arra figyelni, hogy egy összeszervezett csapatot tartsunk a kezeink között, számtalan tényezőt figyelembe kell venni, amire nem is gondolnánk. – A legnehezebb dolog továbbra is az idő, amit nem tudunk kezelni és megfelelő megoldást találni rá – emelte ki Rózsa Gábor. – Nem értjük azt, hogyan csúszhatunk ki mindig a betervezett keretekből, hiszen percre pontos órarenddel dolgozunk, de a köztes kis szünetek mindig megnyúlnak, így egy-két órák elvesznek a „ködben” – hangsúlyozta. – A stáb rengeteg feladattal küszködik, van, aki a vízre, ételre, ruhákra figyel, és ezeket újra kellett osztani, hogy hatékonyabban léphessünk előre. Időkiesés volt szintén az új és megfelelő főszereplő keresése, valamint számos jelenet újraforgatása, de azt gondolom, profikhoz méltó módon haladunk át minden akadályon – közölte. – A tervezett főszereplő helyét más vette át. Mi egy olyan stáb vagyunk, amely elsőként próbálkozik filmkészítéssel, így néhány forgatási módszerben nem volt egyetértés, ezért búcsút kellett intenünk egymásnak – részletezte.

Teljes gőzzel előre

Bármilyen nehézség is kerül a Mentés Másképp film stábja elé, azt mesteri módon megemésztik, megoldják és nem állnak meg. – Az új főszereplőnk, Sándor Péter őszintén szólva nem tudom, hogy mennyire tud azonosulni Lovas Márk karakterével, de úgy látom, hogy ráérzett a szerepre, amiben egy nyúzott fiút alakít, de a szikra a szemében ég – tudatta a fiatal, elszánt tehetség. – A napokban forgatott esküvői jelenet a film csúcspontja, ezért nem is szeretnék sokat elárulni róla, de a történetszál lényege az, hogy a főszereplő depressziós lányt meg kell gyógyítani, ahol ez a helyszín kiemelt szerepet játszik, mert itt egy óriási lépést tehet az életében előre – hívta fel a figyelmet. – Rengeteg szolgáltatásbeli támogatást kapunk helyszín és kellékek tekintetében, valamint szállás és étel formájában. A pótforgatásokkal együtt nagyjából négymillió forintot emészt fel a filmem, ami nagyon kedvező ár, hiszen a fél stáb a családom és a barátaim, akiknek mérhetetlenül hálás vagyok a rengeteg segítség miatt – osztotta meg.

„A huszonöt évem alatt soha nem éreztem még magam annyira kimerültnek, mint a forgatások után, hatalmas a nyomás, rengeteg a feszültségből eredő konfliktus, de jól bírjuk.”

– Minden percét megéri, hiszen számításaink alapján augusztus végére elkészül a teljes film, amit reményeink szerint, utána a mozikban láthatnak az érdeklődők viszont – fogalmazott végezetül Rózsa Gábor, a Mentés Másképp film producere.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában