húsvéti díszek

2020.04.13. 19:46

Kihívással tették szebbé Bihartordát a lakók

Bihartorda lakosai közös tojásfa díszítéssel készülődtek az ünnepekre.

Bihartordán hagyománnyá vált a húsvéti tojásfa díszítése, amit eddig mindig közösen díszítettek, nemcsak a faluban élők örömére hanem a látogatók és a falun átutazók örömére is. Idén sem maradhatott ez el, csak egy kicsit másképpen történt a díszítés a kialakult vírushelyzet miatt.

A csoportosulás most nem megengedett, hisz a közösségen belül élőknek maguk és egymás egészségére is oda kell figyelni. Emiatt a lakosok kezdeményezése a közösségi hálón indult útjára egy kihívós játékkal, amit a kihívott személynek teljesíteni kellet. A kihívottaknak annyi tojást kellett rakniuk a fára, ahány tagból áll a család, ezáltal annyi tojás fog összegyűlni ahány lakosú a falu.

A játék célja az volt,hogy ne egyszerre, csoportosan helyezzék ki a díszeket a fákra, hanem az aznapi kihívó lakos megkéri a játékban kihívottját, hogy másnap helyezze a fára a család részére jutó hímes tojásokat.

Ezzel a játékkal nemcsak szépült a falu, hanem példaértékű összefogással egy közösséget tudtak alkotni, a díszítésben a kicsiktől a nagyokig, a falu vezetőségét is beleértve, mindenki részt vett. Szépültek a fák, a helyi ácsmester által készített fa nyuszi díszeivel pedig még gazdagabbá vált a tavalyi díszítés.

Horváth Tiborné Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában