hanák viktor története

2020.03.23. 18:25

A Harckocsiakadálytól a Masináig: gitárra cserélte a stoplist az egykori Loki-védő

Hanák Viktor jelenleg Ausztriában él, és most rögzíti rocklemezét.

Fotó: Napló-archív

Húsz éve igazolt a DVSC gárdájához Hanák Viktor, a védő Siófokról érkezett, és végül három esztendőt húzott le a hajdúságiaknál. A futballista többek között együtt játszott Balogh Jánossal, Bajzát Péterrel vagy Siklósi Csabával, mostanra pedig a Bank Burgerland alkalmazottja.

A korábbi labdarúgót azért kaptuk telefonvégre, mert a közösségi oldala tanulsága szerint aktívan muzsikál: gitárosként fejezi ki magát.

Először dobolt

- Jelenleg Ausztriában élek, és az említett bank alkalmazottja vagyok – mondta a 42 éves férfi. – Csökkentett munkaidőben, de mi még dolgozunk, ami nagy szó a koronavírus-járvány közepette. Remélem, hosszú-hosszú hónapokig nem tart ez el, mert úgy gondolom, Ausztria még időben reagált. Szigorú intézkedéseket vezettek be, amelyeket az elején talán túlságosan is szigorúnak tűntek, de most már mindenki látja, ez volt a helyes. Itt 95 százalékban fegyelmezettek az emberek – adott gyors helyzetjelentést a volt sportoló.

Hanák 2003-ban Debrecenből Sopronba került, akkor indult be nála intenzívebben a zenélés. – A soproni klubnál Gőbl Gábor volt az ügyvezető igazgató, aki a Moby Dick metalzenekar basszusgitárosa a mai napig. Mivel ő ismerte a zenei irányultságomat, bemutatott a többi tagnak, Hoffer Petinek, Mentes Norbinak és Schmiedl Tamásnak. Utóbbi akkor már stúdiózott, s elkezdtem én is saját nótákat írni – mondta a szekszárdi születésű riportalanyunk, aki a középiskolában ragadott hangszert először.

„Kezdetben doboltam, volt is egy Harckocsiakadály nevű bandánk, amely nem meglepő módon Tankcsapda-feldolgozásokat játszott.”

Ám mivel a dobot nehéz volt hurcolni ide-oda, így áttértem a gitárra. Az az igazság, hogy gyakorolni sosem szerettem, ahogy le tudtam fogni egy pár akkordot, más saját dalokban gondolkodtam. Autodidakta módon tanultam meg gitározni, skálázni például sosem szoktam – fogalmazott Hanák, aki általános iskolában szerette meg a rockzenét. – Hetedikes korom körül már elvetemült Guns N’ Roses-fan voltam. Középsuliban bejöttek a képbe a Tankcsapda és a Black-Out nevű zenekarok, majd a Metallica, Machine Head vagy a Fear Factory – mondta a volt hátvéd.

A soproni évek alatt vásárolt egy kis hangrögzítő technikát, és felvette a saját dalait. A muzsikálás a gyerekek érkeztével – két lánya van Viktornak – elmaradt, mert a család mellett a Testnevelési Főiskolát is végezte, de az utóbbi hónapokban ismét leporolta a hangszert.

A zenész projektje Masina névre hallgat, és vendégzenészek segítségével veszi föl a nótákat, de a család sem maradt ki ebből. – A nagyobbik lányom gyönyörűen énekel, ezért akusztikus gitáron írtam neki számot, de a végén már bedurvul a nóta – mondta nevetve Hanák, akinek a lemeze heteken belül elkészülhet optimális esetben.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában