kerekasztal-beszélgetés

2020.02.28. 15:43

Művészek vallanak a határaikról

Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint, Trill Zsolt és dr. Fekete Károly beszélget a határokról.

Fotó: Glodi Balázs

A Tiszántúli Református Egyházkerület „Így jöttem” elnevezésű zenés kerekasztalbeszélgetés-sorozatának következő alkalma március 4-én (szerda) 18 órától a Debreceni Református Kollégium dísztermében lesz. Ezúttal Harcsa Veronika énekes, Gyémánt Bálint gitáros, Trill Zsolt színművész és Fekete Károly református püspök beszélget majd Tóth-Mihala Veronika református lelkész vezetésével a határok témakörében.

Érdekes személyiségek

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.

A legteljesebb hangzás

Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, vagyis Alakváltó című lemezüket quartetben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó maradt. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja – olvasható a Tiszántúli Református Egyházkerület honlapján.

Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház alapítói közé tartozik. Pályafutása a kezdetektől összefonódik a színház­alapító-rendező Vidnyánszky Attiláéval. Számos nemzetközi elismerést hozó darab meghatározó szereplője. 2006-ban követte Vidnyánszkyt Debrecenbe. Ma már pályája szerves részét képezik filmszerepei is.

Előtte műsor

A kerekasztal-beszélgetés előtt Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint műsorát hallhatják a résztvevők.

A rendezvény ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők regisztrálni az [email protected] e-mail-címen tudnak február 28-ig!

HBN

Borítóképünkön Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában