vámospércs

2020.01.17. 08:06

Ismert énekesek hozták meg az új évet

„Lírai hangjához drámai lelke „ – hangzik a közismert megállapítás Falusi Mariannról.

Fotó: Korpa Tamás

Azok, akik január 12-én ellátogattak Vámospércs város újévi koncertjére a református templomba, testközelből kaphattak képet erről a líraiságról és erről a drámaiságról, összességben erről a drámaiba oltott lírai világról. Az élményt csak fokozta a helyszínül szolgáló templomtér, és az a tapasztalat, hogy az előadókat a közönségtől mindössze néhány méter választotta el. Ennek következtében sokkal bensőségesebb hangulat, bizalmasabb viszony alakult ki a résztvevők között, mint egy jóval sterilebb és formálisabb koncertteremben.

Fotó: Korpa Tamás

Falusi többször hangsúlyozta, hogy jól szóló és működő kórussá kovácsolódott az éneklésbe sokszor bekapcsolódó vámospércsi közönség. „Gyertek velünk egy nagy zenei utazásra” – kezdte az énekesnő, és a majd' kétórás koncert alatt valóban komoly távolságokat lehetett bejárni a zenei stílusok között: musical, jazz, pop, rock, folk-rock…

Elhangzott – többek között – a Most múlik pontosan, a Szeretni valakit valamiért, a Valahol egy lány, a Márti dala, és Gesztesi Károlyra is emlékezve, Leonard Cohen világhírű Hallelujah című zeneműve. A nagy utazás alatt, amik viszont állandók voltak: Falusi Mariann ellenállhatatlan énekhangja, derűs személyisége, Sárik Péter briliáns jazz-szólói és a Búzavirág Gyermekkar dalai. Szekeres Adrienn, Varnus Xaver és Keresztes Ildikó után a Falusi-Sárik duó hozta el az új évet Vámospércsre!

Korpa Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában